ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Ολοκληρώνει το έργο για τις 120 παιδικές χαρές

    Ημερομηνία:

    Πάνω από το 90% των παιδικών χαρών της Πάτρας έχουν ανασκευαστεί, με το έργο που έχει ξεκινήσει από την δημοτική αρχή από το 2015 να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

    Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο διάστημα είναι να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις και στις ελάχιστες που παραμένουν στην παλιά τους κατάσταση.

    Από τις 120 παιδικές χαρές που υπάρχουν στο σύνολο τους στην επικράτεια του δήμου έχουν ανασκευαστεί περισσότερες από 100, τόσο στο κέντρο της Πάτρας, όσο και σε συνοικίες.

    Επιπλέον ο δήμος έχει προχωρήσει στην διαμόρφωση νέων παιδικών χαρών σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε νηπιαγωγεία της πόλης. 

    Σύμφωνα με τα όσα έχει τονίσει η δημοτική αρχή όταν ανέλαβε τα ηνία της πόλης το 2014 δεν υπήρχε ούτε μία πιστοποιημένη παιδική χαρά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τις κλείσει για ένα διάστημα αφού η χρήση τους στην παλιά τους μορφή ήταν παράνομη.

    Με βάση τη νομοθεσία όλες οι παιδικές χαρές πρέπει να έχουν πιστοποιητικό ασφάλειας, περίφραξη και σύγχρονα όργανα για να παίζουν χωρίς να κινδυνεύουν τα παιδιά.

    Πάτρα: Σε φάση ολοκλήρωσης το project για τις 120 παιδικές χαρές

    Το πρότζεκτ αυτό με τις παιδικές χαρές έχει φτάσει στην ολοκλήρωση του χάρη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, αλλά και σε πόρους του δήμου, ενώ οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις έγιναν χωρίς αναδόχους, από τους υπαλλήλους των δημοτικών υπηρεσιών.

    Ωστόσο, πολλές από τις νέες παιδικές χαρές, υπέστησαν στο διάστημα που μεσολάβησαν φθορές και βανδαλισμούς, με αποτέλεσμα κάποια από τα όργανα τους να χρειάζεται αντικατάσταση. Το έργο έτσι είναι στην φάση της ολοκλήρωσης του, αλλά το ζήτημα που παραμένει ανοικτό είναι η φύλαξη των χώρων αυτών.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    10 συμβουλές για να διατηρείτε τα ρούχα σας σαν καινούργια

    1. Πλένουμε λιγότερο – και πιο έξυπνα Δεν χρειάζεται να πλένουμε...

    Τα νοικοκυριά πετούν στα σκουπίδια 40 κιλά τροφίμων, αξίας 150 ευρώ τον χρόνο [γραφήματα]

    Τις τάσεις των καταναλωτών σε σχέση με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος...

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα

    Ιουλία Καραπατάκη live στην Πάτρα Πέμπτη 19 Ιουνιου 2025 Royal Theater...

    Πώς σχετίζονται οι αλλαγές στο σωματικό βάρος, στην πρώιμη ηλικία, με τη παχυσαρκία;

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%cf%8e%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9/