Δημοσκόπηση Marc: Η ΝΔ πιάνει το 33% – Αποχή και «ταλαντευόμενοι» κρίνουν το αποτέλεσμα

    Ημερομηνία:

    Η αποχή και η τελική κατανομή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, το ποσοστό των οποίων παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα, αν ληφθεί υπόψη ότι αισίως εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα πριν από την προσέλευση των Ελλήνων εκλογέων στην ευρωκάλπη της προσεχούς Κυριακής, αποτελούν τους μοναδικούς αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι μπορεί να αλλοιώσουν τον σχεδόν παγιωμένο συσχετισμό δυνάμεων που καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος.

    Η έρευνα της εταιρείας Marc, η οποία διενεργήθηκε τις αμέσως προηγούμενες ημέρες για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος», έρχεται να επιβεβαιώσει τη διαπιστωμένη εδώ και καιρό άνετη πρωτοκαθεδρία της κυβερνητικής παράταξης, η οποία κινείται εντός του στόχου της προσέγγισης του 33,12% που πέτυχε η ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές και συγκριτικά με τους «διώκτες» της, οι οποίοι διεκδικούν τη δεύτερη θέση της κατάταξης, κινείται σε τροχιά που μπορεί να την οδηγήσει σε νέο double score.
    Και αυτό, καθώς στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 16,4% (μέση τιμή) και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 12,1%. 8,7% είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, 7,5% του ΚΚΕ, ακολουθεί με 4,6% η Πλεύση Ελευθερίας, στο 3,6% είναι η Νίκη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δίνουν μάχη για το 3%.

    Το γεγονός, όμως, ότι αφενός μόλις μία εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία ένας στους δέκα ψηφοφόρους δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει την επιλογή ψήφου που θα κάνει και αφετέρου οι περισσότεροι εκλογικοί αναλυτές παραδέχονται την έλλειψη των επιστημονικών εργαλείων που θα τους επιτρέψουν να προσδιορίσουν με ακρίβεια την έκταση την οποία θα έχει το φαινόμενο της αποχής, αφήνει περιθώρια για ενδεχόμενες μεταβολές των τελικών επιδόσεων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βόνιτσα: Αποκλεισμός της Αμβρακίας Οδού και στα δύο ρεύματα από αγροτοκτηνοτρόφους

    Το πρωί της Δευτέρας, αγροτοκτηνοτρόφοι του μπλόκου της Βόνιτσας,...

    «Το έργο των Κοινωνικών Δομών και ο Εθελοντισμός στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του εθελοντισμού...

    Πάτρα: Ο Κ. Πελετίδης στο μπλόκο των αγροτών – φωτο

    Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων,...

    «Παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τον Οδοντωτό

    Την αντίθεσή του στην υποβάθμιση του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου εξέφρασε...