Πριν από τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, η εκτίμηση ψήφου για το κόμμα Κασσελάκη ήταν στο 1,5% και εκτινάχθηκε στο 4,2% το επόμενο διήμερο, δείχνοντας ωστόσο ότι δεν κέρδισε τις εντυπώσεις στην διαμάχη του με την Κουμουνδούρου.
Κερδισμένος άλλωστε ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ – ανέβηκε από το 6,7% στο 8,1%, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος εκτοξεύθηκε στην πρώτη θέση της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, εκτοπίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη στην δεύτερη θέση. Την ίδια στιγμή, ο κ. Κασσελάκης είχε κέρδος μίας μονάδας, παραμένοντας ψηλότερα μόνον από τους κ.κ Δημήτρη Νατσιό και Βασίλη Στίγκα.
Μικρές απώλειες εμφάνισε τις πρώτες ημέρες αυτής της εβδομάδας η ΝΔ – ήταν οριακά πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών στην εκτίμηση ψήφου και βρέθηκε οριακά χαμηλότερα, στο 27,3%.
Αντίθετα, ελαφρά κέρδη είχε το ΠΑΣΟΚ που κέρδισε μισή μονάδα και βρέθηκε στο 19,1%, όπως και το ΚΚΕ, που ανέβηκε στο 10,4%, μένοντας ωστόσο πίσω από την Ελληνική Λύση που έφτασε στο 11,8% με άνοδο 2,5 μονάδων!
Ζημιές εμφάνισαν όλα τα κόμματα της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς – τις μεγαλύτερες η Νέα Αριστερά, που σύμφωνα με την Metron Analysis είχε ποσοστό 3,5% πριν από το διπλό γεγονός του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, απώλεια σχεδόν δύο μονάδων καταγράφει και το κόμμα της Αδροδίτης Λατινοπούλου!
Κατά τα άλλα, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο: προηγείται με 28% , με διαφορά 21 μονάδων από τον Νίκο Ανδρουλάκη, που έχει 9%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το εκείνο του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου.
Ανησυχεί η ακρίβεια
Άνοδο σε σχέση με τον Οκτώβριο παρουσιάζει η ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια, την οικονομία και την ανεργία, ωστόσο αυξήθηκε και το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξει βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πράγμα που υποδηλώνει ότι οι θέσεις Σαμαρά για το ζήτημα απέχουν από το να είναι πλειοψηφικές.
Ωστόσο, αυξήθηκε κατά δύο μονάδες – από το 19% στο 21% – το ποσοστό εκείνων που απαντούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ μειώθηκε ελαφρά παραμένοντας ωστόσο στο 51% το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν ότι ο διάλογος πρέπει να αφορά όλα τα θέματα που θέτουν και οι δύο πλευρές.