Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μεγαλύτερα προβλήματα – Υπέρ των αγροτών το 82%

    Ημερομηνία:

    Τις χειρότερες «επιδόσεις» της κυβέρνησης (με βάση τη γνώμη των πολιτών) και τις απόψεις της κοινωνίας για μια σειρά ζητήματα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το θέμα.

    Στην δημοσκόπηση της Metron Analysis οι πολίτες αναφέρουν πως είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως ο πληθωρισμός, η εγκληματικότητα, η παιδεία. Σταθερά ως πρώτο τους πρόβλημα βάζουν την ακρίβεια.

    Ως προς τη συνολική αποτίμηση της κατάστασης της χώρας, το 60% απαντά πως τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 34% θεωρεί πως η χώρα είναι σε καλή πορεία.

    Επίσης η κυβέρνηση δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης για τις επιδόσεις της στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων της διαφθοράς, των φυσικών καταστροφών, του πληθωρισμού και της εγκληματικότητας, δηλαδή τα προβλήματα γύρω από τα οποία καταγράφεται μια ιδιαίτερα έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια.

     Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει 73% αρνητικές γνώμες στο θέμα της εγκληματικότητας, 72% στο θέμα του πληθωρισμού, και 70% στο θέμα των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μεγαλύτερα προβλήματα - Υπέρ των αγροτών το 82%
    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μεγαλύτερα προβλήματα - Υπέρ των αγροτών το 82%

    Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά στήριξης στους αγρότες. Το 82% εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των αγροτών ενώ το 62% συμφωνεί και με τις μορφές των κινητοποιήσεών τους.

    Φλίγκος
    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μεγαλύτερα προβλήματα - Υπέρ των αγροτών το 82%

    Ωστόσο στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν υπάρχουν τα ίδια ποσοστά. Το 60% τάσσεται υπέρ, όμως στο θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια το 66% είναι κατά. 

    Σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, μια πρώτη ματιά δείχνει «διχασμό», αφού υπέρ είναι το 51%.

    Ωστόσο η ανάλυση έχει ενδιαφέρον. Η ηλικιακή κατηγορία 17-27, που αφορά δηλαδή κυρίως το νομοσχέδιο, τάσσεται κατά κατά 59%.

    Ειδικά δε οι φοιτητές, τάσσονται κατά σε ποσοστό 68%. Οι κοινωνικές ομάδες που είναι υπέρ, είναι αυτές των συυνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και εργοδοτών.

    Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κυβέρνηση παίρνει ιδιαίτερα αρνητική βαθμολογία και σε ένα ζήτημα που το θεωρεί «αιχμή» των μεταρρυθμίσεών της, αυτό της παιδείας, καθώς το 65% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στον χώρο της παιδείας.

    ICECAP
    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μεγαλύτερα προβλήματα - Υπέρ των αγροτών το 82%
    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τα μεγαλύτερα προβλήματα - Υπέρ των αγροτών το 82%

    Η πρόθεση ψήφου
     Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,4%, το ΚΚΕ 6,8%, η Ελληνική Λύση 6,3%, η Νίκη 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 1,9% και οι Σπαρτιάτες 1,5%.

    Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά καταγράφεται στις 21,6 μονάδες. Με τη ΝΔ να λαμβάνει 36,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,3%, το ΚΚΕ 8,7% και η Ελληνική Λύση 8%.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός

    Το 40% των πολιτών θεωρεί ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο ΚυριάκοςΜητσοτάκης, το 5% ο Νίκος Ανδρουλάκης, 5% ο Στέφανος Κασσελάκης και 4% ο ΚυριάκοςΒελόπουλος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι τιμών στον κλάδο των υπηρεσιών

    Αναμφίβολα, ένας βασικός παράγοντας που ο πληθωρισμός στις τιμές καταναλωτή στην Ελλάδα «τρέχει»...

    Eurovision 2025: Τα βίντεο από τις πρόβες των μεγάλων φαβορί λίγες ημέρες πριν από τον τελικό

    Ο 69ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πλησιάζει, με τον μεγάλο τελικό...

    Η διάφανη σοκολάτα: Το νέο γλυκό trend που συναγωνίζεται την Dubai chocolate

    Οι τάσεις γύρω από το φαγητό στο TikTok εμφανίζονται διαρκώς, προκαλώντας εκρήξεις...

    Τα ηλεκτρονικά καταστήματα κερδίζουν έδαφος και στα τρόφιμα

    Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσονται οι διαδικτυακές πωλήσεις στο λιανεμπόριο...