Δημοσκόπηση ΜRB: “Άκυρο” σε ίδρυση νέου κόμματος από Σαμαρά ή Τσίπρα

    Ημερομηνία:

    Οι πρώην πρωθυπουργοί, Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς, έρχονται στο προσκήνιο μέσα από το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, που παρουσιάστηκε απόψε. 

    Καθώς φαίνεται, το σενάριο επιστροφής τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τη δημιουργία νέων κομμάτων, αφήνει μάλλον… ασυγκίνητους τους περισσότερους ψηφοφόρους.

    Πιο συγκεκριμένα, το 65,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον δεν θα ψήφιζε ένα νέο κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μόλις το 29,1% εμφανίζεται θετικό (σίγουρα/μάλλον ναι). Το 5,1% δηλώνει: «Δεν γνωρίζω».

    Ακόμη και ανάμεσα στους αυτοπροσδιοριζόμενους ως κεντρώους, κεντροαριστερούς ή αριστερούς ψηφοφόρους, το 52,9% απορρίπτει την προοπτική, ενώ, αντίθετα, το 43,7% εμφανίζεται ανοιχτό στο ενδεχόμενο στήριξης.

    Στο ερώτημα, δε, ποιος μπορεί να ενώσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς, το κοινό εμφανίζεται διχασμένο, καθώς το 32,5% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα και το 30,9% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ το 31,2% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

    Σημειωτέον, ότι η προοπτική επανόδου του Αντώνη Σαμαρά με νέο κόμμα συναντά ακόμα πιο ισχυρές αντιδράσεις. Το 80,1% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον δεν θα το ψήφιζε, ενώ μόλις 16,1% λέει πως μάλλον ή σίγουρα θα το στήριζε. Ακόμη και εντός ΝΔ, τη «δεξαμενή», δηλαδή, δυνητικά, για ένα κόμμα Σαμαρά, το 75,5% των ψηφοφόρων της λέει ότι δεν θα τον ακολουθούσε, ενώ μόλις το 22% δηλώνει θετικό.

    Τέλος, το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει εναλλακτική απέναντι στη ΝΔ, ενώ το 39,8% συμφωνεί με την άποψη ότι η ΝΔ τελικά θα ανακάμψει, υπονοώντας αδυναμία των υπολοίπων κομμάτων να πείσουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα Θρίλερ με γυναίκα που… δεν άντεχε

    Σε νοσοκομείο της Πάτρας διακομίστηκε το απόγευμα της Τρίτης...

    Αταμάν για το ξέσπασμα του Γιαννακόπουλου: Τον ευχαριστώ, μου έδωσε κίνητρο

    Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Telekom Center...

    Πάτρα: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5-2-2026

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΔΗΜ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΕΤΩΝ 82 ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/2/2026...