Δημοσκόπηση: Προηγείται ο Κώστας Τασούλας στις «θετικές γνώμες» των πολιτών

    Ημερομηνία:

    Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 διερευνήθηκαν δύο βασικά θέματα: Πρώτο η υποδοχή των τριών υποψηφιοτήτων που έχουν κατατεθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας και δεύτερο βασικά ποιοτικά στοιχεία για την υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα, αφού αυτός θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη θέση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    Ο κ. Τασούλας προηγείται ως προς την υποδοχή της υποψηφιότητάς του με 47.8% θετικές απόψεις έναντι 47.2% αρνητικών. Ουσιαστικά είναι η μόνη υποψηφιότητα που παρουσιάζει ένα οριακό θετικό ισοζύγιο.

    Σημειώνεται σε κάθε περίπτωση, ότι και οι τρεις υποψηφιότητες εμφανίζονται με σημαντική ισχύ και ποσοστά αποδοχής που είναι υψηλότερα από τα ποσοστά των κομμάτων που τις προτείνουν, είτε αφορά τα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών είτε των Ευρωεκλογών.

    Η Λούκα Κατσέλη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει αποδοχή 40.1% με αρνητικές απόψεις από το 53.3% , ενώ ο Τάσος Γιαννίτσης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, 37% , με 48.9% αρνητικές.

    Για τον Κ. Τασούλα οι θετικές απόψεις φτάνουν στο 70.6% στον χώρο της Δεξιάς, στο 68.9% στην Κεντροδεξιά, ενώ εμφανίζει αποδοχή της τάξης του 46.7% στον χώρο του Κέντρου.

    Παράλληλα, το 59.5% θεωρεί ότι με την πολιτική του εμπειρία μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα υψηλότερα ποσοστά τα εμφανίζει στον χώρο της Δεξιάς με 74.6%, της Κεντροδεξιάς με 73.3% και του Κέντρου με 66.6%. Ωστόσο ακόμα και στον χώρο της Κεντροαριστεράς παρουσιάζει επίδοση της τάξης του 55%.

    Το 45.4% πιστεύει ότι αποτελεί προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει και να συνθέσει, με το 50.1% να έχει αντίθετη άποψη. Τα υψηλότερα ποσοστά τα παρουσιάζει στον χώρο της Δεξιάς με 67.3%, της Κεντροδεξιάς με 62.3% και του Κέντρου με 48.3%

    Το 54% θεωρεί ότι μπορεί να εκπροσωπεί με επάρκεια την χώρα στις διεθνείς υποχρεώσεις, με το 41.3% να έχει αντίθετη άποψη. Τα υψηλότερα ποσοστά τα παρουσιάζει στον χώρο της Δεξιάς με 69.2%, της Κεντροδεξιάς με 70.9% και του Κέντρου με 62.6%.

    Το 45% πιστεύει ότι συγκεντρώνει ευρύτερη αποδοχή και συναίνεση στην κοινωνία , με το 49.5% να έχει αντίθετη άποψη. Τα υψηλότερα ποσοστά τα παρουσιάζει στον χώρο της Δεξιάς με 65.5%, της Κεντροδεξιάς με 59.6% και του Κέντρου με 49.3%

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Kρούσμα του ιού του Δυτ. Νείλου στην περιοχή του Επιταλίου!

    Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του iliaenimerosi για κρούσμα του ιού...

    ΠΑΤΡΑ: Το Σάββατο το μνημόσυνο του Γιώργου Σπανού

    ΜΝΗΜΌΣΥΝΟ Τελούμε το Σάββατο στις 26-7-2025 και ώρα 8.15 π.μ...

    Δήλωση του Θέμη Μπάκα για την 51η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα

    Για την 51η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας, ο...

    Ισχυρός σεισμός 5.1 Ρίχτερ ανοιχτά των Αντικυθήρων

    Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά των Αντικυθήρων και υπάρχουν αναφορές...