Δημοσθένης Καρμοίρης: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο για τους Κορεάτες, έχω παιδί ΑΜΕΑ από το 1993»

    Ημερομηνία:

    Τη δική του απάντηση λίγες μέρες μετά την απόφαση της ΕΡΤ να λύσει τη συνεργασία τους κρίνοντας ρατσιστικά τα σχόλια που έκανε για τους Κορεάτες αθλητές έδωσε ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης

    Ο δημοσιογράφος μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για πρώτη φορά για το θέμα αυτό και την ανακοίνωση της ΕΡΤ, ενώ αποκάλυψε μια προσωπική ιστορία προκειμένου να κάνει σαφές ότι το σχόλιο του ήταν τουλάχιστον ατυχές αλλά όχι ρατσιστικό.

    Αναλυτικά όσα είπε:

    Φλίγκος

    «Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.

    Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ , που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

    GLEARNET

    Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την τρίτη φυλή»; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν τον λάθος άνθρωπο για να το πουν».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ερχονται νέοι φαντάροι στο ΚΕΤΧ – Το σχέδιο του Δένδια

    Την ώρα που οι εξελίξεις σε επίπεδο Υπουργείου Εθνικής...

    Καλάβρυτα: Έργο για προστασία από τις πυρκαγιές – Τι προβλέπει

    Ο Δήμος Καλαβρύτων βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης του...

    Πάτρα: Αυτά είναι τα σχολεία που δεν λειτούργησαν λόγω προβλημάτων

    Μακριά από τις σχολικές αίθουσες, μία ημέρα μετά την...

    Καλάβρυτα: Ευαγγέλιο στο οποίο ορκίζονταν οπλαρχηγοί της Επανάστασης του 1821 ήθελε να πουλήσει ο ηγούμενος

    Ανάμεσα στα 2 Ευαγγέλια που ετοίμαζαν να πουλήσουν ο ηγούμενος της...