Πολύ κοντά σε λύση «πακέτο» για την προστασία των αδέσποτων ζώων της περιοχής και της ευζωίας τους που είναι το κύριο καθήκον του βρίσκεται ο Δήμος Αιγιάλειας, με το πρόβλημα οξυμένο στο Αίγιο και αλλού, τα παράπονα πολιτών δεκάδες για επιθέσεις τετράποδων και την αντιπολίτευση να ρωτά επίμονα τί έχει κάνει η δημοτική αρχή με την τακτική που ακολουθεί.
Μέσα από συνεργασία με τον τοπικό Φιλοζωικό Σύλλογο «Τα Φιλαράκια» και το μεταξύ τους εν ισχύ μνημόνιο συνεργασίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκονικολόπουλος αποδεικνύεται πως δούλεψε αθόρυβα για καιρό και ήδη έχει προωθήσει τις διαδικασίες εκείνες που θα βελτιώσουν την κατάσταση, αφού πρόκειται για καλά μελετημένο σχέδιο υποδομών, παράλληλα με την ομολογουμένως 12ωρη καθημερινά απασχόλησή του με το αντικείμενο της θεσμικής του ιδιότητας.
Όπως μεταφέρει στην «Π», ο δήμος έχει οριστικά επιλέξει τον ιδιόκτητο χώρο του παραπλεύρως του ποταμού «Κράθη», τροχοδρομώντας την νομιμοποίηση του παλιού Δημοτικού Κυνοκομείου το οποίο κληρονόμησε από το εκεί Δήμο Ακράτας.
Ηδη έχει δοθεί το «πράσινο φως» της Πολεδομίας για την χρήση γης, όπως και οι τίτλοι ιδιοκτησίας, η Τεχνική Υπηρεσία έχει συντάξει μελέτη και αναμένεται γνωμοδότηση για την λειτουργία του από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, στον οποίο υπάγεται το μέρος. Επειτα, η μελέτη θα υποβληθεί για ένταξη και χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», ευελπιστώντας σε Καταφύγιο Αδέσποτων και σύσταση Δημοτικού Κτηνιατρείου.
Αυτό θα διαθέτει μόνιμο Κτηνίατρο και λοιπό αναγκαίο προσωπικό, με την οικονομική κάλυψη του δήμου, εφόσον το σύνολο των υποδομών θα δοθούν από το πρόγραμμα.
«Το θέμα των αδέσποτων δεν έχει ποτέ τέλος. Αυτό που θα πρέπει ωστόσο να δούμε με προσοχή, έχοντας τις νέες υποδομές, είναι το κόστος λειτουργίας, αφού μετά τη διαχείριση των σκουπιδιών θα είναι η πιο μεγάλη επιχείρηση» σημειώνει ο κ. Φραγκονικολόπουλος.
Οπως όλα δείχνουν το Καταφύγιο Ακράτας θα αφορά σαφώς μόνο την Αιγιάλεια και θα είναι χωρητικότητας μόνο 50 ζώων ώστε να μπορεί να είναι και βιώσιμο.
Πελοπόννησος