Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο

    Ημερομηνία:

    Τα συντηρημένα χειρόγραφα του Διονυσίου Σολωμού θα εκτεθούν στο κοινό την προσεχή Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 13.00, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (ΒΧΜ), σε εορταστική εκδήλωση επ’ ευκαιρία και του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

    Φλίγκος

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, τη συντήρηση των χειρογράφων του Διονυσίου Σολωμού ανέλαβε το ΒΧΜ μετά από πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τη συγγραφή του Εθνικού Ύμνου.

    Η εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον ιστορικό Δημήτρη Αρβανιτάκη με θέμα «Ο Διονύσιος Σολωμός και ο αγώνας για την ποίηση των νέων Ελλήνων», συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση της συντήρησης των χειρογράφων από την συντηρήτρια χαρτών του ΒΧΜ, Ιωάννα Στεφανή, και απαγγελία αποσπασμάτων έργων του Διονυσίου Σολωμού από τα συντηρημένα χειρόγραφα, από την Σοφία Γιαννιώτη.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

    Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας...

    Αυτή είναι η νέα μονάδα για καρκινοπαθείς που χάρισε στο Νοσοκομείο Ρίου, η Μαριάννα Λάτση – ΦΩΤΟ

    Τη νέα δωρεά της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε στις...

    Μύκητες: Η αόρατη απειλή «που μας τρώει από μέσα» – Πόσο πιθανό είναι να ζήσουμε πραγματικά το «The Last of Us»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bc%cf%8d%ce%ba%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%b5%ce%b9/