Διονύσης Τεμπονέρας: “Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε και πάλι την θυσία σου”

Ημερομηνία:

Σε ανάρτηση του ο γιός του Νίκου Τεμπονέρα, Διονύσης, αναφέρει πως «τίποτα δεν τελείωσε, μέχρι να γράψουμε με την κιμωλία σου, το δικό μας αποτέλεσμα» και καλεί στην συγκέντρωση στην μνήμη του στις 9 Γενάρη στην Πάτρα

Η 9η Ιανουαρίου 2023 «σφραγίζει» 32 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή δασκάλου Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια μεγαλειωδών κινητοποιήσεων για την Παιδεία.

Ο γιός του Διονύσης, με αφορμή την τραγική επέτειο προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση – κάλεσμα σε συγκέντρωση εις μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα, στην οποία μάλιστα υπογραμμίζει την ανάγκη για αγώνα απέναντι σε όσα ο δολοφονημένος δάσκαλος πάλεψε εξίσου.

«Τριάντα δύο χρόνια μετά, ο πόλεμος, ο φασισμός, το παρακράτος, η φτώχεια και η εξαθλίωση, μας έχουν και πάλι περικυκλώσει», σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ανάρτησή του και συνεχίζει: «Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε και πάλι την θυσία σου.

Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε την μεγάλη σου έφοδο, στη δικαιοσύνη και στη ζωή.

Τίποτα δεν τελείωσε, μέχρι να γράψουμε με την κιμωλία σου, το δικό μας αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας, ο Διονύσης Τεμπονέρας, κάλεσε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Πάτρα, στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα: «Στην Πάτρα, στα σχολεία Νίκου Τεμπονέρα, στον τόπο της δολοφονίας από το παρακράτος της Δεξιάς, την Δεύτερα στις 18.30, θα είμαστε πάλι εκεί».

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Το ΠΑΣΟΚ… ξανανέβηκε στα τρακτέρ αλά Τσίπρα με Φαραντούρη και Θρασκιά, δείτε φωτογραφίες από την Κρήτη

Εικόνες από... άλλες εποχές στην Κρήτη, όπου το ΠΑΣΟΚ έκανε την...

Survivor: Αγωγή κατά του Ατζούν κατέθεσε ο Φλώρος, ζητά $100 εκατ. μετά τον ακρωτηριασμό στο πόδι

Αγωγή κατά του παραγωγού του Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί, κατέθεσε ο Σταύρος Φλώρος,...

Τραγωδία στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων: Νεκρός πρώην Αντιδήμαρχος, φέρει τραύμα από όπλο

Βαρύ πένθος σκόρπισε στις Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχανών...