Δισέλιδο αφιέρωμα στην μεγάλη ευεργέτιδα, Σταυρούλα Α. Τούλα

    Ημερομηνία:

    Δισέλιδο αφιέρωμα στην μεγάλη ευεργέτιδα, Σταυρούλα Α. Τούλα, είχε στο τεύχος του Ιουλίου, η εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας», με εκδότη τον Διονύση Μακρή.

    Στο αφιέρωμα με τίτλο: «Η Παναγία, οι ουράνιοι επισκέπτες και η μεγάλη ευεργέτιδα», η δημοσιογράφος Φιλιππία Βενετσάνου, που επιμελήθηκε το αφιέρωμα, αναφέρεται «στην αρχόντισσα της φιλανθρωπίας από την Δημητσάνα, που ήταν γεμάτη αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο». «Όταν ο σύζυγός της Αιμιλιανός εκοιμήθη και της άφησε μεγάλη περιουσία, προτίμησε να ζήσει όσο πιο φτωχικά μπορούσε, ώστε να αξιοποιήσει τους κόπους του συζύγου της για την ψυχή του», αναφέρει – μεταξύ άλλων – το δημοσίευμα.

    Η μεγάλη φιλάνθρωπος αφιέρωσε τη ζωή της ανεγείροντας ιερούς ναούς, γενόμενη κτήτωρ, βοήθησε πάσχοντες συνανθρώπους μας, τους ενδεείς σε ιδρύματα, έκανε σημαντικές δωρεές σε νοσηλευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων στο «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών-Παναγία η Βοήθεια», ενώ είχε και πολυσήμαντη προσφορά από το ένα άκρο της χώρας μέχρι το άλλο, ακόμη και στο εξωτερικό. Και όλα αυτά, όπως η ίδια έλεγε: «Την ημέρα έχω τις επισκέψεις μου και ακούω τον πόνο των ανθρώπων και τη νύχτα έχω τους ουράνιους επισκέπτες μου, την Παναγία και τους Αγίους…». Ας δείξουμε όλοι με πράξεις ότι τη θυμόμαστε, και ένα κεράκι ας καίει γι’ αυτήν την ευλογημένη ψυχή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: SOS για τις τρύπες στην Τριών Ναυάρχων

    Μπορεί ο πεζόδρομος της Τριών Ναυάρχων να έχει ολοκληρωθεί...

    Πάτρα: Την Κυριακή το μνημόσυνο του καθηγητή φυσικής Θανάση Μπέλλου

    Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, στις 9:30 το πρωί, θα...

    Από το ψυγείο στο TikTok: Πώς το ελληνικό γιαούρτι έγινε παγκόσμιο φαινόμενο

    Μετά τον μεσημεριανό ύπνο, με τα μάγουλα ακόμη ροδαλά...