Δολοφονία 16χρονης στην Πολωνία: Νέα μαρτυρία για τη σύλληψη του 17χρονου δράστη στην Κατερίνη

    Ημερομηνία:

    Όλο και περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη στυγερή δολοφονία της 16χρονης Μάγια στην Πολωνία, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ενός 17χρονου, την Πέμπτη, σε ξενοδοχείο της Κατερίνης.

    Οι κάτοικοι της πόλης Μλάβα στα βορειοανατολικά της χώρας είναι σοκαρισμένοι, όπως και όλη η Πολωνία.

    Η άτυχη κοπέλα εξαφανίστηκε το απόγευμα της 23ης Απριλίου. Είχε ενημερώσει τη μητέρα της ότι θα συναντούσε έναν φίλο της. Λίγο μετά τηλέφωνό της απενεργοποιήθηκε και χάθηκαν τα ίχνη της και έτσι ξεκίνησαν να την αναζητούν.

    Στυγνή  δολοφονία

    «Η δεκαεξάχρονη Μάγια Κοβάλσκα βγήκε το βράδυ από το σπίτι της, ενημερώνοντας την οικογένεια της ότι θα συναντήσει έναν φίλο που δεν συνάντησε ποτέ. Αργότερα έστειλε ένα μήνυμα σε μία φίλη ζητώντας να επικοινωνήσει μαζί της επειγόντως και όταν εκείνη την πήρε πίσω, το κινητό ήταν κλειστό».

    Ο 17χρονος που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη 16χρονη Μάγια Κοβάλσκα φέρεται να παρέσυρε την ανήλικη σε ένα παλιό ξυλουργείο, όπου της κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο.

    Στη συνέχεια, έκαψε την άτυχη κοπέλα, βρέθηκε στο σώμα της άγνωστη χημική ουσία. Η σορός της εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

    Η Εισαγγελία ανακοίνωσε πως, εντός λιγότερων από 20 ωρών από τον εντοπισμό της σορού, και χάρη σε συνεργασία της πολωνικής αστυνομίας με την ελληνική δικαιοσύνη, συνελήφθη ο 17χρονος ύποπτος στην Κατερίνη, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο σχολικής ανταλλαγής μαθητών. Η σύλληψη έγινε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε.

     

    Μαρτυρία εργαζόμενου

    Στις Εξελίξεις Τώρα μίλησε εργαζόμενος του ξενοδοχείου για το βράδυ της σύλληψης.

    «Διέμενε με ένα γκρουπ από παιδιά οι οποίοι έρχονται μέσω ενός προγράμματος. Μέσω ενός προγράμματος Erasmus από σχολείο της Πολωνίας. Την προηγούμενη Δευτέρα. Στο χώρο του ξενοδοχείου ήρθαν κάποιοι από την ασφάλεια, τον παρέλαβαν και έφυγαν. Δεν υπήρχε κάποιο γεγονός ή περιστατικό, το οποίο να μας προξενήσει κάποια αντίδραση», ανέφερε.

    Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα η ποινή που προβλέπεται για ανθρωποκτονία με ιδιαίτερη αγριότητα σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία είναι από 15 έως 30 έτη κάθειρξης.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Χρέη στην εφορία: Τα επιτόκια «παγώνουν» ως το 2027… στα επίπεδα του 2014

    Μπορεί τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δεκαπλασιάστηκαν (ή και...

    Γιατί οι Έλληνες αναζητούν πνευματικούς – Από τον Άγιο Παΐσιο στους ψυχολόγους και το ChatGPT

    Στην ελληνική ορθόδοξη πίστη, ο ρόλος του πνευματικού πατέρα, του ιερέα ή του μοναχού που...

    Νέο τζακ ποτ στο Τζόκερ – Το ποσό ρεκόρ των 25 εκατ. ευρώ κληρώνει σήμερα – Χαμός στα πρακτορεία

    Χωρίς νικητή στην πρώτη κατηγορία ολοκληρώθηκε η προχθεσινή κλήρωση...

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η φωτιά στη Βόνιτσα ΤΩΡΑ

    H φωτιά σε δασική έκταση στη Βόνιτσα κοντά στα...