Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Αλβανικά ΜΜΕ παίζουν φωτογραφίες του 20χρονου υπόπτου

    Ημερομηνία:

    Θέμα και στα αλβανικά μέσα έχει γίνει η δολοφονία του 19χρονου Άλκη από ομάδα χούλιγκαν, στην οποία συμμετείχαν άτομα με καταγωγή από την Αλβανία.

    Φλίγκος

    Την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως ένας 20χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της Τρίτης, πρόλαβε να φύγει στην Αλβανία, πριν στοχοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές, η διαδικτυακή έκδοση του αλβανικού καναλιού Top Channel δίνει πλήρη στοιχεία για την ταυτότητά του. Σύμφωνα με αυτά, πρόκειται για τον Ρότζερς Ντεμιράζι, 20 χρονών, ο οποίος, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, είναι καταζητούμενος από την ελληνική αστυνομία.

    alvanos1
    alvanos4

     

    Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως η ΕΛΑΣ έχει αναγνωρίσει τον 20χρονο από δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντάρια που βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας, ενώ καταζητούμενοι θεωρούνται άλλος ένας 20χρονος Αλβανός και έξι Έλληνες.

    ICECAP

    Η αστυνομία ανέφερε πως ο Ντεμιράσι έφυγε για την Αλβανία στις 2 Φεβρουαρίου, λιγότερο από 24 ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη. Πέρασε κανονικά από τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του, καθώς ως το πρωί του Σαββάτου δεν θεωρούνταν καταζητούμενος, αναφέρει το Top Channel.

    Στο θέμα του αλβανικού καναλιού αναφέρεται πως μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και τα βιομετρικά του στοιχεία θα έχουν φτάσει στις αλβανικές αρχές, ώστε να εντοπιστεί και ακολούθως να εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς θεωρείται μέλος της συμμορίας που δολοφόνησε τον Άλκη.

    Οι ελληνικές αρχές αναφέρουν πως ο 20χρονος συμμετείχε σε παρόμοιο επεισόδιο το 2019, στο οποίο δεν υπήρξαν νεκροί.

    Κούγιας: Η Αλβανία δεν εκδίδει υπόπτους στην Ελλάδα

    Το πρωί της Κυριακής ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και δήλωσε πώς βρίσκεται «στο μαύρο σκοτάδι», καθώς θα μάθει «τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί».

    «Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο 21χρονος που δολοφόνησε τη μητέρα του – «Τσακωθήκαμε και τη σκότωσα»

    Στην παραδοχή ότι σκότωσε την 52χρονη μητέρα του προχώρησε...

    ΑΧΑΪΑ: Ο φρουρός του «κάτω κόσμου» βούτηξε στο φαράγγι του Βουραϊκού – Δείτε εικόνες και βίντεο

    Του Χρήστου Μαζανίτη Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ...

    Τρίτη και 13: Πώς κατέληξε να θεωρείται γρουσούζικη μέρα;

    Για τους περισσότερους Έλληνες, η Τρίτη και 13 είναι...

    Εργαζόμενοι γονείς: Θεσμοθετείται επιπλέον ημέρα για γονική άδεια

    Το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια υπουργεία...