Ένα έμβασμα από μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού -και μάλιστα από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης- είναι δυνατόν να οδηγήσει στην ταυτότητα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη το περασμένο καλοκαίρι, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Νέο Ψυχικό.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, η συνεργασία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων, στο πλαίσιο του νέου ελληνικού FBI, φαίνεται πως έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Όπως διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα, η εταιρεία του κατηγορουμένου για τη δολοφονία είχε δεχθεί εμβάσματα τα οποία επίσης προέρχονται από εταιρείες-«φαντάσματα». Μάλιστα, τα εμβάσματα φέρονται να εισπράττονται μέσω τραπεζικών εντολών από μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού, εκτός Ε.Ε. Αυτές οι τραπεζικές εντολές αντιστοιχούν σε ένα συνολικό ποσό ύψους 100.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί του ελληνικού FBI ήδη έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο του συγκεκριμένου κράτους όπου εδρεύει η γνωστή τράπεζα, ώστε να λάβουν απαντήσεις για το πρόσωπο ή την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τις αποστολές των επίμαχων εμβασμάτων των 100.000 ευρώ.
Οι ερευνητικές Αρχές δίνουν μεγάλο βάρος στην ιχνηλάτηση όλης της διαδρομής των εμβασμάτων που δέχεται η εταιρεία του κατηγορουμένου ως δράστη της δολοφονίας. Η εκτίμηση ότι αυτή η διαδρομή μπορεί να οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό της εκτέλεσης του τοπογράφου ενισχύεται και από το γεγονός ότι η αποστολή των χρημάτων φαίνεται πως έγινε μόλις λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία στο Νέο Ψυχικό.
Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψη του 44χρονου, που έχει προφυλακιστεί, δεν εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά τα οποία να αποτελούν με αποδείξεις την αμοιβή του για το «συμβόλαιο θανάτου» που πιθανότατα υπογράφηκε σε βάρος του 54χρονου θύματος. Έτσι, το ερώτημα στο οποίο προσπαθούν το τελευταίο διάστημα να δώσουν απάντηση τόσο οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών όσο και του Οικονομικού Εγκλήματος είναι αν τα ποσά που διακινήθηκαν μεταξύ των εταιρειών-«φαντασμάτων» αποτελούν τελικά την αμοιβή του φερόμενου ως εκτελεστή του 54χρονου.
Τα ευρήματα των ερευνών
Άλλωστε, από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν έχει προκύψει κάποια πραγματική δραστηριότητα, δηλαδή εργασία επ’ αμοιβή, από την εταιρεία σκαπτικών μηχανημάτων που είχε δημιουργήσει ο προφυλακισμένους 44χρονος. Πλέον, στο πλαίσιο του νεοσύστατου ελληνικού FBI, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεργάζονται στενά με τους συναδέλφους τους του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι άλλωστε διαθέτουν και την απαιτούμενη τεχνογνωσία.
Βάσει της εν εξελίξει έρευνας έχει διαπιστωθεί πως τα χρήματα που κατατίθενται στην εταιρεία του 44χρονου προέρχονται από δύο εταιρείες, οι οποίες είναι επίσης «φαντάσματα». Δηλαδή πρόκειται για εταιρείες με θολό καθεστώς και ανύπαρκτη δραστηριότητα, αλλά και με νομικούς εκπροσώπους και μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους που δεν στάθηκε δυνατόν να βρεθούν ώστε να δώσουν κατάθεση στις Αρχές.
Έπειτα και από τα τελευταία ευρήματα, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πλησιάζει η στιγμή που θα μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις περισσότερες υποψίες συγκεντρώνει άνθρωπος που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Μύκονο και μάλιστα σε συγκεκριμένους τομείς που αποφέρουν μεγάλα κέρδη. Παράλληλα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες που έχουν στόχο την αποκάλυψη του συνεργού που είχε ο εκτελεστής του Παναγιώτη Στάθη, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον δολοφόνο στην απόκρυψη σημαντικών στοιχείων, αλλά και στο να διαφύγει από το σημείο της εκτέλεσης.