Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις σχετικά με τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου που βρήκε τραγικό θάνατο έξω από το γραφείο του, με τα κινητά τηλέφωνα του συλληφθέντος να δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο 44χρονος φέρεται ότι είχε ταξιδέψει στη Μύκονο και ότι συναντήθηκε με τον ηθικό αυτουργό που έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου του 54χρονου τοπογράφου.
Στο ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα του 44χρονου φερόμενου ως δράστη που εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές βρέθηκε μια φωτογραφία του 54χρονου τοπογράφου. Όπως διαπιστώθηκε, η λήψη της έγινε από τον ίδιο τον φερόμενο ως δράστη το Πάσχα σε κέντρο εστίασης στη Μύκονο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο κινητά τηλέφωνα του προφυλακισθέντος είναι «φαντάσματα». Πρόκειται δηλαδή για «πακιστανικά» κινητά, τα οποία δεν είναι καταχωρισμένα στο όνομά του και διαθέτουν μεγάλο όγκο διαγεγραμμένων δεδομένων κυρίως από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας.
Οι Αρχές και οι έμπειροι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου έχουν ήδη ξεκινήσει να ανασύρουν μηνύματα και επικοινωνίες από άλλους αριθμούς και παράλληλα έχουν ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να εξακριβώσουν σε ποιους ανήκουν τα συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, παρά το γεγονός ότι εκτιμούν πως και αυτά θα είναι «φαντάσματα». Ωστόσο, και στην περίπτωση που ισχύει αυτή η εκτίμηση των αστυνομικών, τα κινητά τηλέφωνα θα έχουν «μιλήσει», καθώς μέσα από τα στίγματα που έχουν δώσει σε κεραίες θα «αποκαλύψουν» σε ποιες περιοχές είχαν κινηθεί οι κάτοχοί τους. Εν προκειμένω, θα δείξουν αν τα τηλεφωνήματα έχουν γίνει από τη Μύκονο ή από κάποιο άλλο νησί.
Υπενθυμίζεται ότι δύο συσκευές κινητών, δύο κάρτες SIM κι ένα GPS είχαν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη σε ψευδοροφή, στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τη σύντροφό του ο 44χρονος ποινικός, στο Νέο Ψυχικό.
Μηνύματα
Όπως είχε αποκαλύψει η Realnews την περασμένη Κυριακή, από τα στοιχεία που είχαν προκύψει από τα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου διαφαίνονταν συχνές συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με άλλον αριθμό κινητού, επίσης «πακιστανικού», όπου υπάρχουν αναφορές για «δουλειές που θα ολοκληρωθούν και δεν υπάρχει… λόγος ανησυχίας». Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει αστυνομικός με γνώση των ερευνών, «αυτό αποτελεί μια ένδειξη για το τι μπορεί να περιέχουν αυτά τα κινητά».
Ο 44χρονος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου και τα νέα ευρήματα-ντοκουμέντα φαίνεται να επιβαρύνουν περαιτέρω τη θέση του, παρότι ο ίδιος μέχρι και σήμερα δεν έχει παραδεχθεί την πράξη του. Σημειώνεται ότι ο 44χρονος ποινικός αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει στην απολογία του ότι δεν γνώριζε το θύμα και την ώρα της δολοφονίας του βρισκόταν για προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Για τα ίχνη πυρίτιδας που βρέθηκαν στη ζώνη του αναφέρει ότι ίσως σχετίζονται με την προηγούμενη χρήση της.
«Έχουν ξεφύγει τα πράγματα»
Οι έρευνες των Αρχών για την εξιχνίαση του εγκλήματος είναι σε πλήρη εξέλιξη και το μεγάλο στοίχημα για την Αστυνομία είναι να βρεθούν αυτά τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του τοπογράφου έξω από το γραφείο του στο Ψυχικό. Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, ξεκαθαρίζει ότι ακόμα δεν υπάρχει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών κάποιος ως ηθικός αυτουργός. «Για αυτή την υπόθεση ήρθε πολύ γρήγορα η σύλληψη του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού. Συνεχίζουμε και εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε την κατηγορία και να φτάσουμε στον ηθικό αυτουργό. Ακόμα δεν υπάρχει κάποιος στο κάδρο. Ελέγχεται η δραστηριότητα αυτού του ανθρώπου. Πέρα από μία καταγγελία στο παρελθόν, δεν υπάρχει κάτι άλλο», λέει η κυρία Δημογλίδου.
Τη ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη και στην παραβατικότητα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη Μύκονο ανέφερε: «Θα πάω ξανά στη Μύκονο, γιατί και εκεί έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα, γιατί οδηγεί σε απαξίωση των περιουσιών και του καλού τουρισμού. Αυτά θα τελειώσουν και αυτή είναι η θέληση του πρωθυπουργού, η δική μου, της ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει στο διηνεκές να εμπεδωθεί η νομιμότητα».