Δολοφονία ξυλουργού στη Χαλκίδα: Κάθειρξη 18 ετών στην 38χρονη, «έσπασαν» τα ισόβια – Οργή στην οικογένεια του θύματος

    Ημερομηνία:

    Κάθειρξη 18 ετών επέβαλε απόψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βοιωτίας στην 38χρονη που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Σάκη Νικολάου, γνωστό ξυλουργό στη Χαλκίδα, τον Ιανουάριο του 2024.

    Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, όπως κατηγορείτο, της αναγνώρισε, ωστόσο, το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, σπάζοντας τα ισόβια από τον πρώτο βαθμό.

    «Μαύρη ημέρα για τη Δικαιοσύνη»

    «Η οικογένεια εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την αναγνώριση του ελαφρυντικού. Είναι μία μαύρη ημέρα για τη Δικαιοσύνη», δηλώνει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θανάσης Τάρτης, τονίζοντας πως θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα ν’ ασκήσει έφεση ως προς το σκέλος της αναγνώρισης του συγκεκριμένου ελαφρυντικού.

    Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το θύμα είχε μαχαιρωθεί μπροστά στο σπίτι του, με την σύντροφό του να βλέπει από το μπαλκόνι τη μακάβρια σκηνή.

    Φλίγκος

    Το χρονικό του εγκλήματος

    Η 38χρονη κατηγορούμενη είχε ξεκίνησε από από το σπίτι της στο χωριό Λουκίσια, τα ξημερώματα της 20ης Ιανουαρίου. Χωρίς να τη καταλάβει κάποιος από την οικογένειά της βγήκε από το σπίτι και μπήκε στο αυτοκίνητό της. Μετά από λίγη ώρα έφτασε στην οδό Μαργαρίτη, στη Χαλκίδα και πάρκαρε το αυτοκίνητό της σε απόσταση λίγων μέτρων από το σταθμευμένο όχημα του 43χρονου ώστε να έχει άμεση οπτική επαφή. Παρέμεινε στο αυτοκίνητό της για σχεδόν τέσσερις ώρες. Του έχει στήσει ήδη το καρτέρι θανάτου και όταν στις 8 παρά δέκα είδε τον 43χρονο να πλησιάζει στο δικό του αυτοκίνητο, κατέβηκε από το δικό της, κρατώντας, στα χέρια της, δύο μαχαίρια και άρχισε να του καταφέρει αλλεπάλληλα χτυπήματα.

    “Δεν είχα μίσος, είχα απόγνωση” είπε κατά την απολογία της στο δικαστήριο η 38χρονη κατηγορούμενη και σύζυγος του αδελφικού φίλου του Σάκη αναφερόμενη σε μια ερωτική επαφή που είχαν σύμφωνα με την ίδια. «Αυτό που έγινε με τον Σάκη το 2008, το θυμόμουν και τα επόμενα χρόνια. Εκείνη την ημέρα ήπιαμε και πιστεύω ότι κάτι μου έριξε στο ποτό. Ξύπνησα με έναν άνθρωπο από πάνω μου. Νόμιζα ότι ήταν ο άνδρας μου. Από την πλευρά του Σάκη υπήρχε μια ερωτική διάθεση αλλά εγώ δεν τη δεχόμουν. Με είχε κολακεύσει όμως η επιμονή του να με διεκδικήσει. Ο Σάκης προσπαθούσε να με βγάλει τρελή, λέγοντάς μου πως αν τον ενοχλήσω ξανά, θα πάει σε δικηγόρο».

    «Τον μαχαίρωσα γιατί μου επιτέθηκε»

    Αναφερόμενη στην ημέρα της δολοφονίας ισχυρίστηκε πως σκοπός της δεν ήταν να σκοτώσει τον Σάκη αλλά να του ζητήσει να πει την αλήθεια στον σύζυγό της για την ερωτική επαφή που είχαν το 2008. «Μετά το καλοκαίρι του 2021 απευθύνθηκα σε ψυχίατρο και εν συνεχεία σε πνευματικό. Η ζωή μου με τον άνδρα μου είχε αλλάξει δραματικά. Το βράδυ πριν τη δοολφονία έκανα χρήση κάνναβης όπως και την τελευταία εβδομάδα. Έκανα τρία τσιγάρα. Το πρωί ξεκίνησα από το σπίτι μου στις 7:30. Πήγα με τα μαχαίρια όχι για να τον σκοτώσω αλλά για να τον αναγκάσω να πει στο σύζυγό μου τι πραγματικά συνέβη το 2008. Τον μαχαίρωσα γιατί με έβρισε και μου επιτέθηκε. Προσπάθησα να αμυνθώ. Λυπάμαι πολύ που είμαι σε αυτή τη θέση».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τιτίκα Στασινοπούλου για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Έκανε θεραπείες με ουσίες από πρόβατα, για να διατηρηθεί νέα»

    Συνέντευξη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου έδωσε η Τιτίκα Στασινοπούλου, η...

    Αυτό είναι το νέο αφεντικό της Praktiker στην Ελλάδα

    Την αποχώρηση του Δημήτρη Γαλάνη, διευθύνοντος συμβούλου της Praktiker Hellas, ανακοίνωσε η εταιρεία. Στην ανακοίνωση σημειώνεται...

    Επιστροφή ενοικίου έως 800 ευρώ χωρίς αίτηση: Ποιοι το δικαιούνται και με ποιους όρους

    Μέχρι και 800 ευρώ τον χρόνο θα επιστρέφει το...

    ΠΑΤΡΑ: Τεράστιο πανό για την Παλαιστίνη στην Πλ. Γεωργίου – ΦΩΤΟ

    Υψώθηκε πανό για την Παλαιστίνη στην Πλατεία Γεωργίου της...