Μία διαδικασία που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας των περισσότερων εργαζομένων είναι η ώρα που γίνονται τα meetings.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το αμερικανικό περιοδικό the Hustle, η απάντηση στο αν ενοχλούνται οι εργαζόμενοι με τις πρωινές συνεδριάσεις ήταν κάπως απροσδόκητη: μόλις το 36% απάντησε κατηγορηματικό «όχι» στα meetings των 8 π.μ.
Απεναντίας, το 41% δήλωσε ότι δεν ενοχλείται με τα meetings που γίνονται τόσο νωρίς, εφόσον όμως πρόκειται για επείγοντα θέματα, το 11% δήλωσε ότι γενικά δεν έχει πρόβλημα με τα πρωινά meetings και το 7% είπε ότι δεν είναι το ιδανικό, αλλά δεν ενοχλείται. Ένα 5% δήλωσε ότι προτιμά και θέλει μια συζήτηση στις 8 π.μ.
Ερωτώμενοι ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για ένα meetings, αυτοί που συμμετείχαν στην έρευνα έδειξαν να συγκλίνουν περισσότερο: το 70% προτιμά μεταξύ 10:00-12:00. Αντιθέτως, ένα 12% κλίνει προς το περιθώριο μεταξύ 14:00-16:00, το 10,5% ανάμεσα στις 8:00-10:00, το 7% στις 12:00-14:00 και το 0,5% στις 16:00–18:00.
Οι μαρτυρίες των συμμετεχόντων στην έρευνα του the Hustle είναι χαρακτηριστικές, ενώ οι αντιδράσεις σχετικά με τα meetings των 8 π.μ είναι έντονες. Ενδεικτικά, ορισμένοι δήλωσαν τα εξής: «Γενικά δεν μπαίνω καν στον υπολογιστή μου πριν από τις 10 π.μ.» ή «Εργάζομαι σε πολλές ζώνες ώρας. Παρότι δεν μου αρέσουν τα meetings στις 8 το πρωί, είναι ένα αναγκαίο κακό, ώστε να έχουμε όλη την ομάδα σε μια κλήση». Άλλοι είπαν: «Είμαι πιο παραγωγική το πρωί, οπότε προτιμώ να ξοδεύω χρόνο σε meetings πιο αργά το απόγευμα, όταν η παραγωγικότητά μου πέφτει ούτως ή άλλως» ή «Τα meetings των 8 π.μ. είναι για τα αφεντικά που αν δεν σας δουν πρώτο πράγμα το πρωί, δεν πιστεύουν ότι δουλεύετε». Ανάμεσα στους ερωτηθέντες υπήρξε και μία ξεχωριστή περίπτωση ενός αναγνώστη που είπε: «Όλοι έχουν μαλακώσει, πρέπει να επαναφέρουμε τα meetings των 6 π.μ. και των 7 π.μ.».