- «Η μειωμένη προσέλευση στις αιμοδοσίες το προηγούμενο διάστημα, λόγω των εορταστικών ημερών, αλλά και ο αυξημένος αριθμός των ιώσεων, έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία της περιοχής μας. Υπάρχουν πλέον σημαντικά προβλήματα στη διενέργεια χειρουργείων, καθώς και στις αναγκαίες μεταγγίσεις για ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία και άλλες αιματολογικές νόσους».
Την επείγουσα αυτή ανακοίνωση κάνει ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων Θαλασσαιμίας, ο οποίος τονίζει ότι «η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς τα αποθέματα σε όλες τις ομάδες αίματος έχουν μειωθεί σε επίπεδα που δεν επαρκούν για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές συνανθρώπων μας».
Ο ΑΣΠΠΑΜΑ απευθύνει έκκληση σε όλους τους υγιείς πολίτες, ηλικίας 18–65 ετών, να προσέλθουν στα κέντρα αιμοδοσίας και να προσφέρουν λίγα λεπτά από τον χρόνο τους.
«Ας ανταποκριθούμε όλοι. Το αίμα δεν παράγεται, μόνο προσφέρεται. Μην το αναβάλετε», καταλήγει η ανακοίνωση.
Η αιμοδοσία είναι απολύτως ασφαλής, διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και μπορεί να σώσει έως και τρεις ζωές με κάθε προσφορά. Για απορίες, επικοινωνήστε με το Κέντρο Αίματος Ρίου στα τηλέφωνα 2613 603667–9.
Ωράριο αιμοδοσίας: καθημερινές και αργίες από 8:30 έως 14:30 και από 17:00 έως 20:30.
Για τον Θάνο και κάθε Θάνο»
ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ
H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Προγραμματισμού, Δημοτικής Περιουσίας και η Αντιδημαρχία Υγείας – Πρόνοιας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Μονάδα Αιμοληψίας του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Πατρών και την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, διοργανώνουν και φέτος αιμοδοσία στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού συνθέτη.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου, με ημέρα έναρξης την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου.
Η δράση πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά και ο Δήμος Πατρέων καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν ενεργά στην ομάδα «Για τον Θάνο», δίνοντας αίμα για έναν ανοιχτό, πανανθρώπινο σύλλογο, χωρίς διακρίσεις, για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη. Για έναν σύλλογο ζωής.
Ο Θάνος Μικρούτσικος, στην τελευταία του ανάρτηση το 2019, από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί και έχοντας υποβληθεί σε πολλές μεταγγίσεις, ανέφερε: «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα, αντί για δώρο φέτος, να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Δευτέρα: 2/2 (10:00 – 13:00)
Τρίτη: 3/2 (10:00 – 13:00 & 17:30 – 20:30)
Τετάρτη: 4/2 (10:00 – 13:00)
Πέμπτη: 5/2 (10:00 – 13:00 & 17:30 – 20:30)
Παρασκευή: 6/2 (10:00 – 13:00 & 17:30 – 20:30)



