Δράσεις οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς»

    Ημερομηνία:

     

    Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 με εκπροσώπους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και συγκεκριμένα με την πρόεδρο Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, και την υπεύθυνη Ποιότητας Μαρία Νιωτάκη.

    Κατά τη συνάντηση , ο κ. Μπονάνος εξέφρασε την βούληση της Περιφέρειας για συμμετοχή και συνεργασία στις δράσεις που προγραμματίζει το Ινστιτούτο για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

    Συγκεκριμένα με αφορμή την έναρξη της Καρναβαλικής Περιόδου θα υλοποιηθεί για δεύτερη φορά φέτος η  εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα «ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί » προωθώντας τηλεοπτικό σποτ , ραδιοφωνικό σποτ , εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα καθώς, και δημιουργία αφίσας που θα τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης.

    Φλίγκος

    Ο Αν. Περιφερειάρχης εξήρε το έργο του Ινστιτούτου και συνεχάρη την για την πολύχρονη προσφορά της στα θέματα οδικής ασφάλειας.

    «Δυστυχώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το έτος 2022 στη ΓΕ.Π.Α.Δ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σημειώθηκε ο 2ος μεγαλύτερος αριθμός θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (57), ενώ στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας Ελλάδα 2020-2023 η ΠΔΕ εμφανίζεται με τη 2η χειρότερη επίδοση σε θανάτους ηλικιωμένων & πεζών, την 3η χειρότερη επίδοση σε θανάτους με μηχανοκίνητα δίκυκλα και με ένα όχημα, την 4η χειρότερη επίδοση συνολικά σε νεκρούς σε οδικά ατυχήματα ανά 100.000 κατοίκων και την 5η χειρότερη επίδοση σε θανάτους νέων .Η οδική ασφάλεια και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέματα μείζονος σημασία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για το λόγο αυτό, με αίσθημα ευθύνης θεωρούμε επιβεβλημένο να συνεχίσουμε και φέτος  τη συνεργασία με το Ινστιτούτο, υλοποιώντας όσα περισσότερα προγράμματα οδικής ασφάλειας μπορούμε » τονίζει ο κ. Μπονάνος.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Νεαρή στο οδόστρωμα! Την χτύπησε αυτοκίνητο κοντά στην Οβρυά Πάτρας – ΦΩΤΟ

    Τροχαίο με το καλημέρα στην οδό Δημοκρατίας στην Πάτρα...

    ΠΑΤΡΑ: Πρόβλημα οι καταλήψεις πεζοδρομίων – ΦΩΤΟ

    Ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες στην Πάτρα...

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ: Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας: Η κίνηση στην υπηρεσία της υγείας

    Η 8η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, αποτελεί μια υπενθύμιση...

    Ιράκ: Αιματηρές συγκρούσεις φυλών στη Βαγδάτη – Έξι νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί

    Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας,...