Δύο οι νεκροί στο Τελ Αβίβ και δεκάδες τραυματίες από τα αντίποινα της Τεχεράνης – Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ σε νέα πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

    Ημερομηνία:

    -Η Τεχεράνη εκτόξευσε το βράδυ της Παρασκευής 150 βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ. Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ, δύο νεκροί και τουλάχιστον 60 τραυματίες.

    -Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, μετά το τέλος της επίθεσης του Ιράν, συνεδρίασε για να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με την απάντηση στην Τεχεράνη. Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε νέος γύρος επιθέσεων του Ισραήλ, με το Ιράν να ενεργοποιεί την αεράμυνά του. Νέες εκρήξεις ακούστηκαν στην Ιερουσαλήμ.

    – Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου πως ενεργοποίησε σειρήνες της αεράμυνας σε διάφορους τομείς της χώρας εξαιτίας της εκτόξευσης νέου κύματος πυραύλων από το Ιράν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας κι ότι η αντιαεροπορική άμυνα επιχειρεί για την αναχαίτισή τους.

    -Αξιωματούχος του Ιράν δήλωσε ότι «η εκδίκησή μας μόλις άρχισε»  και πως το Ισραήλ θα  πληρώσει βαρύ τίμημα. Η Τεχεράνη ισχυρίζεται ότι κατέρριψε τουλάχιστον ένα ισραηλινό μαχητικό, με το Τελ Αβίβ να διαψεύδει.

    -Νωρίτερα το Ισραήλ είχε χτυπήσει την πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν. Ο ΙΑΕΑ παραδέχθηκε πως υπάρχει ραδιενεργή και χημική ρύπανση στο Νατάνζ.

    -Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μεσολαβήσει μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

    -Οι ΗΠΑ μετέφεραν πλοία και στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, ενώ φέρεται να βοήθησαν το Ισραήλ στην αναχαίτιση των πυραύλων του Ιράν.

    -Ανησυχία στην Αθήνα για ναυτιλία και τουρισμό μετά τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

    -Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποκάλυψε πως πριν από την επίθεση στο Ιράν, το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ, ενώ κάλεσε και τους Ιρανούς να  ξεσηκωθούν.

    – Το Ιράν ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε τουλάχιστον ένα μαχητικό αεροσκάφος και πως έχει υπό κράτηση τον πιλότο, όμως το Ισραήλ διέψευσε την είδηση.

    Άνθρωποι παγιδευμένοι στα ερείπια

    Αυτές είναι οι τελευταίες εικόνες από την παραλιακή πόλη, όπου τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

    Η ρουκέτα λέγεται ότι προσγειώθηκε κοντά σε σπίτια στο Rishon Lezion, ακριβώς νότια του Τελ Αβίβ, αλλά η MDA δεν διευκρίνισε την τοποθεσία στην ανάρτησή της.

    israel
    israel1
    israel2
    israel3

    Ο Eli Bin, διευθυντής της υπηρεσίας, δήλωσε στο κανάλι 12 του Ισραήλ ότι αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι.

    43 τραυματίες από τις ολονύκτιες επιθέσεις νοσηλεύονται και 23 έχουν πάρει εξιτήριο

    Το Ιατρικό Κέντρο Σαμίρ αναφέρει ότι τέσσερις τραυματίες έφτασαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μπαράζ, δύο σε μέτρια κατάσταση και δύο πιο ελαφρά.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov, οι περισσότεροι σε ήπια κατάσταση και ένας σε μέτρια κατάσταση.

    Στο Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας στη Ναχαρίγια χθες το βράδυ, δύο άνδρες, 88 και 57 ετών, και μία γυναίκα, 64 ετών, τραυματίστηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγια κατά τη διάρκεια των ολονύκτιων πυρών. Η γυναίκα πήρε εξιτήριο και οι άνδρες, σε μέτρια κατάσταση, νοσηλεύονται στην ορθοπεδική μονάδα.

    Μια γυναίκα που έφτασε στο νοσοκομείο Beilinson πέθανε από τα τραύματά της.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας: Με ενεργό ρόλο σε εκδηλώσεις και τα παιδιά …πρωταγωνιστές!

    Μέσα σε άριστο κλίμα, την Δευτέρα 7 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε...

    ΠΑΤΡΑ: Πώς άρπαξαν 1500 ευρώ από τροχόσπιτο στην προβλήτα Ρίου

    Στο “μάτι” αγνώστου – για την ώρα- δράστη, μπήκε...

    Σάρωσε την Ισλανδία με τρομερό Αβδάλα η Εθνική Νέων

    Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε το 2/2 κόντρα στην Ισλανδία, την οποία...

    Αθώα δηλώνει η Μουρτζούκου – Σήμερα θα προσαχθεί στην Ανακρίτρια Πατρών

    Η Ειρήνη Μουρτζούκου συνελήφθη για ανθρωποκτονία με δόλο κατά...