Δύο Πατρινές στην κορυφή του Ολύμπου!

    Ημερομηνία:

    Μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής έζησαν δύο Πατρινές. Η Γεωργία Σκέντζου και η Διαλεχτή Χουρδούμη. Κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή του Ολύμπου. Δείτε πως αποτυπώνεται η εμπειρία τους μέσω την ανάρτησης στο facebook:

    Γράφει η κ. Σκέντζου:

    Λένε ότι η ζωή μετριέται με τις στιγμές που σου κόβουν την ανάσα… Μια τέτοια εμπειρία είναι η ανάβαση στη κορυφή του ΟΛΎΜΠΟΥ!!
    ΠΡΏΤΗ φορά στον ΌΛΥΜΠΟ , όχι ένα απλά ψηλό βουνό, όχι απλά το ψηλότερο στην Ελλάδα, δεν είναι αυτά που αξίζουν να μιλήσεις ΜΑ η ενέργεια του!! Είναι το βουνό των θεών του Ελληνικού Φωτός… Είναι το βουνό που πηγάζει η αφθονία κι ας την έχουμε ξεχάσει γιατί μας τη δίδαξαν για μύθο….Ενω είναι η πραγματική πηγή του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ!
    Ξεκινήσαμε αυθημερόν για ανάβαση στο μυτικα κ τα καταφέραμε. Συγκλονιστικα συναισθήματα σε λουζουν σε όλη τη διαδρομή, ανεβαίνεις κ αφήνεις να εισερθει η ενέργεια της πηγής μέσα σου κ φτάνοντας στο οροπέδιο ανατριχιαζεις χωρίς να ξέρεις το λόγο! Ο θρόνος του ΔΙΑ δεσπόζει επιβλητικός με τη μορφή του λαξευμενη φυσικά πάνω του! Προχωρώντας στα άνετα έως τώρα μονοπάτια διασχίζοντας το στεφάνι φτάνεις επιτέλους στο λεγόμενο λούκι ( όνομα κ πράγμα ?). Κοιτάζεις ψηλά κ βλέπεις τους ανθρώπους μια σταλιά να κρέμονται στους βράχους με κλίση 70-80 μοιρών, ανηφοριζοντας για τη κορυφή Πάνθεον ή Μυτικας στα 2919μ.
    Κι εδώ ξεκινά η υπερβαση! ??
    Κάποιοι το βλέπουν κ σταματούν κ επιστρέφουν κάποιοι συνεχίζουν……
    Η αδρεναλίνη κάνει γλέντια?, βήμα-βήμα πέτρα πέτρα σκαρφαλώνουντας το τελευταίο 1,5χλμ . Φόβος κ δεος σε κρατούν σταθερά κολλημένο στα βράχια έρποντας ως τη κορυφη κι εκεί τελειώνουν όλα!!!
    Μαγεία κ συγκίνηση (προσωπικά επιπλέον ετρεμαν χέρια κ πόδια χαχα)
    Δεξια κ αριστερά τα λεγόμενα καζάνια δηλ κατακόρυφα κενά 90 μοιρών εκατοντάδων μέτρων που φοβάσαι να τα κοιτάξεις ?
    Επιστροφή από τη διαδρομή κακοσκαλα με την όπισθεν κ πάντα κολλημένοι στο βράχο.
    Από εκεί κ πέρα πάλι μονοπάτι κ κατάβαση μέσα από απλικο τοπίο με σαρες, έπειτα εναλλαγή σε δάσος με τα αιωνόβια Ρομπολα κ πίσω στα Πριόνια!
    Πεζοπορία 12,5 ώρες διαδρομή 23,5 χλμ κ θετική υψομετρική διαφορά 2200μ
    Ευγνώμων ?❤️

    Δύο Πατρινές στην κορυφή του Ολύμπου!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μουρτζούκου: «Η μάνα μου με ανάγκαζε να πηγαίνω με άντρες»

    Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, η 25χρονη φέρεται να...

    Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Πατρών: Σύγκληση Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης

    Σύμφωνα με το καταστατικό του Λυκείου των Ελληνίδων -Παράρτημα...

    Γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά Λάκη Λαζόπουλου ΒΙΝΤΕΟ

    Μήνυση και αγωγή κατά του Λάκη Λαζόπουλου καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε...

    Ιράν – Ταρέμι: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να είναι θύμα πολέμου» – ΦΩΤΟ

    Μήνυμα ειρήνης μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο...