Μία μοναδική βιωματική εμπειρία τροχαίου, μέσα από σύγχρονους προσομοιωτές οδικής ασφάλειας, αλλά και «μπλόκο» ευαισθητοποίησης για τους δικυκλιστές, επεφύλαξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», την Τροχαία Πατρών και το Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας, στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου, στην Κάτω Αχαΐα.
Η δράση είχε στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και πρόληψη για τα τροχαία ατυχήματα, ενισχύοντας τη συλλογική ευθύνη και την αλλαγή κουλτούρας ως προς την ασφαλή οδική συμπεριφορά, με τη συμμετοχή των πολιτών και κυρίως, των νέων να είναι εντυπωσιακή.
Μέσω των προσομοιωτών οδικής ασφάλειας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν με ασφάλεια τις συνέπειες πρόκλησης ενός τροχαίου ατυχήματος εξαιτίας της απροσεξίας, της μεγάλης ταχύτητας, της κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και της οδήγησης χωρίς χρήση ζώνης και κράνους.
Οι εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», ο Αστυνόμος Α’, Προϊστάμενος του τμήματος Τροχονομικής Αστυνόμευσης της Tροχαίας Πατρών Δημήτριος Αντωνιάδης και ο Διοικητής του Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Ψύχος, ενημέρωναν τους πολίτες, τους μαθητές, αλλά και τους νέους οδηγούς για τη σημασία της υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς, τόσο εντός του αστικού ιστού, όπου σημειώνονται και τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα, όσο και στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη συνεργασία του, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», την Τροχαία Πατρών και το Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας, καθώς κι όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά στη δράση, τόνισε πως «στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. Είναι θέμα παιδείας, στάσης ζωής και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας. Με δράσεις όπως αυτή, δίνουμε στους δημότες μας και κυρίως, στους νέους, τη δυνατότητα να κατανοήσουν πόσο εύκολα μπορεί μία απροσεξία ή αμέλεια να κοστίσει μια ζωή. Συνεχίζουμε να επενδύσουμε στην πρόληψη και στην ενημέρωση, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ασφάλεια στους δρόμους ξεκινά από εμάς τους ίδιους».
Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαριστεί για την πολύτιμη συνεργασία τους και την κοινωνική ευαισθησία τους και τις τοπικές επιχειρήσεις που έκαναν δωρεά τα κράνη που μοιράστηκαν στους δικυκλιστές, στηρίζοντας έμπρακτα τη σημασία της πρόληψης και της υπευθυνότητας στην οδήγηση. Πρόκειται για τις επιχειρήσεις, Ραγκαβάνης Γ. και ΣΙΑ Ο.Ε., Ραγκαβάνης Νικόλαος, ΓΕΡΜΑΝΟΣ Κ. Αχαΐας, Ράθωσης Φώτης (οικοδομικά υλικά), Μπάτσικας Παναγιώτης, ΜARCONI (Ανδρέας Ραυτακόπουλος), το οινοποιείο ΔΥΜΑΙΑ ΓΗ και τους παραγωγούς φράουλας, Γιάννη Σιδηρόπουλο και Ιωάννη Πανούτσο. Τέλος, ευχαριστεί και τους τοπικούς προμηθευτές, ProStreetLabropoulos και ΜatzourisMoto για τις εκπτώσεις που προσέφεραν.
