Δυτική Αχαΐα: Συνάντηση Μυλωνά – Πέτσα με κρίσιμη ατζέντα

    Ημερομηνία:

    Να διεκπεραιώσει σημαντικά θέματα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας από τα οποία κρίνεται η εικόνα της περιοχής τα επόμενα χρόνια με αναπτυξιακό πρόσημο θα επιχειρήσει ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, που σε λίγες ημέρες θα περάσει το κατώφλι του υπουργείου Εσωτερικών.

    Έχοντας ευρεία ατζέντα, ο κ. Μυλωνάς, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε στην Αθήνα σειρά επαφών με υπηρεσιακούς, κυβερνητικούς και κρατικούς παράγοντες, προωθώντας τα έργα που σκοπεύει να κάνει και τα οποία, μέσα από πολύ προσπάθεια, έχει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σχεδιάσει και μελετητικά ωριμάσει.

    Από τις συναντήσεις που είχε, ειδικά στο ΥΠΕΣ, προέκυψε η αναγκαιότητα ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας, γι’ αυτό και ζήτησε να συναντηθεί με τον αν. υπουργό – αρμόδιο για τους δήμους, αίτημα για το οποίο υπήρξε άμεση ανταπόκριση.

    Κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η συνάντηση του Σπ. Μυλωνά με τον Στέλιο Πέτσα κλείστηκε για τις 12 Ιουλίου.

    Πρώτο θέμα και αίτημα που θα του θέσει είναι η συνδρομή στην ΔΕΥΑ Δυμαίων, μέσω δανείου προς τον δήμο, με τον όρο ότι θ’ αποπληρωθεί τμηματικά από την παρακράτηση κεντρικών αυτοτελών πόρων, σε ποσό που θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του χρέους του 1,7 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ κι έτσι η υπηρεσία μ’ έναν γενναίο διακανονισμό να αποφύγει το ενδεχόμενο διακοπής της ηλεκτροδότησης σε δεξαμενές, δίκτυα, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια κ.λπ..

    Βαρύς είναι για την Δ. Αχαΐα και ο φάκελος «Τρίτσης», με αίτημα την έγκριση έργων συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, όπως: το νέο Δημαρχείο Κάτως Αχαΐας (1,3 εκατ.), η αποκατάσταση του Παλιού Σχολαρχείου Ανω Αχαΐας, η αγροτική οδοποιία (2 εκατ.), η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Κ.Αχαΐας (2,3 εκατ.), η σύνδεση με το φράγμα Πείρου (2,5 εκατ.), η αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων (1,3 εκατ.), οι ευφυείς εφαρμογές και τα μέτρα πολιτικής προστασίας (1,7 εκατ.) και η προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων (1,1 εκατ).

    Έργο, που επιπλέον είναι μεν εγκεκριμένο, αλλά θα ζητήσει να επισπευθεί, είναι η ανάπλαση των αποθηκών του ΑΣΟ (Κ.Αχαΐα) και η μετατροπή του σε Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων (1 εκατ. ευρώ).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Το κόλπο με την σκόνη στο πρόσωπο…. για να πάρουν το PIN

    Καταγγελία έγινε σε σελίδα στα social media για νεαρό...

    11 σημάδια ότι δεν κάνετε καλό σεξ και πώς να γίνετε καλύτεροι

    Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι το σεξ που κάνετε ίσως...

    Οριστική κατάργηση για τα χάρτινα διπλώματα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να τα αντικαταστήσουν άμεσα

    Τα χάρτινα διπλώματα οδήγησης οδεύουν προς οριστική κατάργηση, καθώς οι οδηγοί που...