Στα ίδια με πέρσι, καταγράφονται τα υδατικά αποθέματα, για πότισμα σε όλη την έκταση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με την περιοχή να παίρνει μόνο ένα 5% από τον Πηνειό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις εκτεταμένες ζημιές ανάγκες Άρδευσης, εν μέσω θέρους, υψηλών θερμοκρασιών και βέβαια ξηρασίας.
Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δείχνουν πως φέτος η κατάσταση με το ποτιστικό νερό στον Κάμπο είναι πιο ελεγχόμενη σε σχέση με το καλοκαίρι του 2024, γεγονός που σημαίνει ότι η οργάνωση και η έγκαιρη υλοποίηση μέτρων απέδωσε τα μέγιστα, κάτι που σαφώς πιστώνεται στα πολύ θετικά του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια.
Αρχίζει όμως η παραγωγή τομάτας, η μεγάλη έκταση της οποίας, απαιτεί μέτρο στην Άρδευση και ιδιαίτερη προσοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο προβληματισμός των υπευθύνων της Περιφέρειας – που έχει στην αρμοδιότητα της τους ΤΟΕΒ και τους άλλους φορείς – έγκειται στο αμέσως μετέπειτα χρονικό διάστημα από αυτό του καλοκαιριού.
«Αν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο δεν βρέξει, όπως πέρσι, τότε ίσως έχουμε κάποιο πρόβλημα, που πιο πολύ θα επηρεάσει τους παραγωγούς φράουλας,στη Δυτική Αχαΐα» μετέφερε υπηρεσιακός παράγοντας της ΠΔΕ.