ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Οι ρομά με τα ξυρισμένα κεφάλια που έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος! ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ

    Ημερομηνία:

    Δύο Ρομά έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους χωριών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αφού τα περιστατικά επιθέσεων και ληστειών σε βάρος ατόμων, κυρίως ανήμπορων και προχωρημένης ηλικίας, έχουν θορυβήσει τις τοπικές κοινότητες και έχουν θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές.

    Οι επιθέσεις τους, μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Πολιτείας», έχουν καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης τις οποίες έχουν στα χέρια τους οι αρχές χωρίς όμως να μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τους καταζητούμενους δράστες έστω κι αν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για Ρομά.

    Το πρώτο χτύπημα τους που καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έγινε πριν από δώδεκα μέρες στην περιοχή Ματαράγκα και με θύμα έναν 84χρονο άνδρα.

    Η επίθεση ήταν απόπειρα ληστείας και μάλιστα σε απόσταση «αναπνοής» από το σπίτι του. Μόλις στο οικοπεδάκι που ο ηλικιωμένος άνδρας διαθέτει ακριβώς απέναντι από την κατοικία του και στο οποίο εκτρέφει κότες. Το συμβάν έλαβε χώρα μέρα μεσημέρι. Στις 11:30 το πρωί και ενώ ο 84χρονος μόλις είχε βγει από το σπίτι του, όπως κάνει κάθε μέρα, για να πάει στο οικόπεδο και να ρίξει τροφή στις κότες του.

    Οι δύο Ρομά και συγκεκριμένα, δύο άτομα γεροδεμένα με σχεδόν ξυρισμένα τα κεφάλια τους αμφότεροι, έφθασαν με ένα μαύρο BMW, σταμάτησαν έξω ακριβώς από το οικόπεδο αφήνοντας αναμμένη τη μηχανή και με αστραπιαίες κινήσεις πλησίασαν απειλητικά τον ηλικιωμένο άνδρα.

    Ο ένας τον έριξε στο έδαφος χωρίς προειδοποιήσεις και ο δεύτερος άρχισε να τον ψάχνει. Αλλά χωρίς να βρει χρήματα πάνω του. Οι δύο δράστες δεν έχασαν τον χρόνο τους βλέποντας ότι δεν υπήρχαν χρήματα να αποσπάσουν κι έφυγαν προτού γίνουν αντιληπτοί από κατοίκους διπλανών σπιτιών ή από συγγενείς του ηλικιωμένου που, επίσης, διαμένουν σε κοντινή απόσταση.

    Δεν είχαν υπολογίσει, όμως, ότι τις κινήσεις τους κατέγραφαν κάμερες.

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΡΙΟΛΟ

    Ένα δεύτερο βίντεο από άλλες κάμερες, σε κλειστό κύκλωμα καφενείου, στο Ριόλο, δείχνει τους δράστες μία ώρα αργότερα να επιτίθενται σε 65χρονο άνδρα.

    Οι δύο Ρομά φαίνονται να σταματούν απότομα το αυτοκίνητο μπροστά στο θύμα τους το οποίο κυριολεκτικά στρίμωξαν σε μια γωνία. Κατέβηκαν γρήγορα από το αυτοκίνητο και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τον υποχρέωσαν να τους δώσει τα χρήματα που είχε πάνω του, περίπου 250 ευρώ. Ξαναμπήκαν στο όχημα και ανέπτυξαν ταχύτητα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Ο Ολσι με το πρόβατο κάνει 2 – 3 δουλειές για να τα βγάλει πέρα

    Η εικόνα του Όλσι να κατεβαίνει την πλαγιά καβάλα...

    Σήμερα Τρίτη η κηδεία της 32χρονης Βασιλικής που σκοτώθηκε σε τροχαίο

    Την Τρίτη θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος...

    Σκύδρα: 75χρονος ομολόγησε τη δολοφονία 72χρονου – Τον πυροβόλησε και τον έσυρε με το αυτοκίνητο

    Στυγερό έγκλημα αποκαλύφθηκε πίσω από την εξαφάνιση 72χρονου από...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27-8-2025

    ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ (ΕΤΩΝ 75) Αποχαιρετούμε σε στενό οικογενειακό...