Tο Μεσολόγγι επισκέφθηκε ο Παύλος Ντε Γκρες, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», η οποία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην πόλη, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών από όλη τη χώρα.

Τον Παύλο Ντε Γκρες υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, καθώς και ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Αβραάμ Λαυριώτης, παρουσία κληρικών, τοπικών αρχών και πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στον ιερό χώρο.
Η παρουσία του στο Μεσολόγγι εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιαίτερης πνευματικής βαρύτητας που έχει λάβει η έλευση της ιστορικής εικόνας «Άξιον Εστί», ενός από τα σημαντικότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας, η οποία μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος με τη συνοδεία της Ιεράς Κοινότητας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Παύλος Ντε Γκρες προσκύνησε με σεβασμό την εικόνα, ενώ είχε σύντομη συνομιλία με τον Μητροπολίτη και τον Πρωτεπιστάτη, σε μια στιγμή που χαρακτηρίστηκε από έντονη πνευματικότητα και συμβολισμό.
Η προσέλευση των πιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της στιγμής και τη βαθιά σύνδεση της πίστης με την ταυτότητα του τόπου.


