Δυτική Ελλάδα: Ο Παύλος Ντε Γκρες προσκύνησε την εικόνα «Άξιον Εστί»

Ημερομηνία:

Tο Μεσολόγγι επισκέφθηκε ο Παύλος Ντε Γκρες, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», η οποία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην πόλη, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών από όλη τη χώρα.

PHILOXENIA

Τον Παύλο Ντε Γκρες υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, καθώς και ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέροντας Αβραάμ Λαυριώτης, παρουσία κληρικών, τοπικών αρχών και πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στον ιερό χώρο.

Η παρουσία του στο Μεσολόγγι εντάσσεται στο πλαίσιο της ιδιαίτερης πνευματικής βαρύτητας που έχει λάβει η έλευση της ιστορικής εικόνας «Άξιον Εστί», ενός από τα σημαντικότερα κειμήλια της Ορθοδοξίας, η οποία μεταφέρθηκε από το Άγιο Όρος με τη συνοδεία της Ιεράς Κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Παύλος Ντε Γκρες προσκύνησε με σεβασμό την εικόνα, ενώ είχε σύντομη συνομιλία με τον Μητροπολίτη και τον Πρωτεπιστάτη, σε μια στιγμή που χαρακτηρίστηκε από έντονη πνευματικότητα και συμβολισμό.

Η προσέλευση των πιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της στιγμής και τη βαθιά σύνδεση της πίστης με την ταυτότητα του τόπου.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Πάτρα: Αδέσποτο δάγκωσε ποδηλάτη

Ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό, που επαναφέρει στο προσκήνιο το...

Οι ζεστές νύχτες «κλέβουν» τον ύπνο και επιβαρύνουν την υγεία – 7 tips δροσιάς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b6%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%ad%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf-%ce%ba%ce%b1/

Συμβολαιογράφος…. “καρφώνει” οδηγούς ΙΧ και προκαλεί οργή στην οδό Κορίνθου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%86%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b9/

Η Πάτρα κοιτάζει επιτέλους προς το βουνό – Ετοιμο το πρώτο δίκτυο μονοπατιών

Η Πάτρα κοιτάζει επιτέλους προς το βουνό και επιχειρεί...