ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαϊα: Ψάχνουν τους ιδιοκτήτες της «ορφανής» φυτείας

    Τους ιδιοκτήτες της «ορφανής» φυτείας που εντοπίστηκε προχθές το...

    Με τον Αντώνη Κουνάβη και ο Χάρης Ζαφειρόπουλος

    Η ΝΔ, ο Πρόεδρος & ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ αναγνωρίζει, προσωπικά στον...

    Αυτή είναι η νεότερη αμαζόνα της Πάτρας – φωτό

    Τη νεότερη αμαζόνα της απέκτησε το Σαββατοκύριακο που μας...

    Μεσολόγγι: Γυναίκα συνελήφθη γιατί κρατούσε πέντε σκυλιά δεμένα χωρίς σήμανση

    Η γυναίκα εντοπίστηκε να έχει πέντε σκυλιά δεμένα με αλυσίδες στην...