ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Η Νέα Δημοκρατία τίμησε την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου (Φωτο)

    Η Νέα Δημοκρατία τίμησε πριν από λίγο στην πόλη...

    Αχαϊα: Ανοιξαν πάνω από 2.000 επιχειρήσεις – ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

    Ένα µήνα πριν από το κλείσιµο του 2025, η...

    Πάτρα: Κάθειρξη 6 ετών σε γυναίκα για την εγκατάλειψη πέντε νεογέννητων κουταβιών – Η πρώτη πανελλαδικά

    Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αχαΐας εξέδωσε μια απόφαση με...

    Αχαΐα: Ο αυξανόμενος κίνδυνος λειψυδρίας και οι λύσεις

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος...