ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανήλικοι στη Θεσσαλονίκη παριστάνουν τις νεαρές κοπέλες στο Facebook και στήνουν ενέδρες σε άνδρες που πάνε στα ραντεβού

    Ανησυχία έχουν προκαλέσει διαδοχικά περιστατικά ξυλοδαρμών και ληστειών που...

    Μαγειρίας στη Βουλή: Δώρο της μάνας μου η Ferrari

    Μεγαλοκτηνοτρόφος με εκατοντάδες βιολογικές αγελάδες που του αποφέρουν ετησίως...

    Ο ANT1 ετοιμάζει την επιστροφή του «Your face sounds familiar»

    Την επιστροφή ενός αγαπημένου σόου εξετάζει ο ANT1 για την προσεχή...