ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι αγρότες έκλεισαν την Πατρών Πύργου

    Τα διόδια της Πατρών Πύργου στα Καμίνια απέκλεισαν πριν...

    Ασφαλή τα τρόφιμα στην ελληνική αγορά – Πάνω από 97% συμμόρφωση στους ελέγχους υπολειμμάτων φυτοπροστατευτικών

    Σε υψηλό επίπεδο ανέρχεται το ποσοστό ασφάλειας των τροφίμων στην ελληνική...

    Δυτική Ελλάδα: Σπαραγμός στην ταφή του 24χρονου Σωτήρη Μπαλτά που παρασύρθηκε θανάσιμα στη Λούτσα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

    Λευκά τριαντάφυλλα και βουβός πόνος σκέπασαν το Κοιμητήριο Παπαδατών,...

    Ο Στέφανος Κασσελάκης στο μπλόκο των αγροτών στο Κιάτο

    Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε σήμερα...