ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Υπουργείο Παιδείας: Θεσμοθετείται μια επιπλέον ημέρα γονικής άδειας

    Άλλη μια ημέρα (γονικής) άδειας αποκτούν οι γονείς βάσει απόφασης του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα...

    Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας “απλώνουν ευτυχία” – Εκδήλωση την Κυριακή 18 Μαΐου

    Στο πλαίσιο των στόχων των σχολείων μας όπου είναι τα...

    Ο Νίνο για τα παιδιά του με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη: «Δε μπορώ να θυμηθώ πώς ένιωθα πριν τα κάνω»

    Ο Νίνο παραχώρησε συνέντευξη στο νέο podcast “RESTART” της...

    ΜΠΑΚΑΣ: Το Κίνημα Δημοκρατίας πορεύεται στο μέλλον

    Του Θέμη Μπάκα  Σε μια εποχή που η κοινωνία αναζητά...