ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Με χαμηλές ταχύτητες τρέχει το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»

    Στη μεγάλη δεξαμενή των 31.000 υποψηφίων δανειοληπτών οι οποίοι...

    Πώς έπιασαν τον τράπερ Snik για φοροδιαφυγή

    Το πανάκριβο Rolex, αξίας 116.000 ευρώ, που φορούσε και...

    Πάτρα: Δομές για τριτοκοσμικές χώρες στο 16ο Νηπιαγωγείο – Φωτό

    ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΙΡΑΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪΑΣ Πριν από λίγες...