ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σία Αναγνωστοπούλου: “Συνεχιζόμενη εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Δυτική Αχαΐα”

    Σε ενημερωτικό δελτίο τύπου από το γραφείο της  Βουλευτού...

    Μεσσήνη: Εριξε βενζίνη και έκαψε περιπολικά έξω από το Αστυνομικό Τμήμα

    Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στη Μεσσήνη το βράδυ της Κυριακής 30.11.2025,...

    Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη  Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Αρχηγό ΓΕΑ Δημοσθένη Γρηγοριάδη

    Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη,...

    Η IKEA φέρνει και φέτος τη μαγεία των γιορτών στο σπίτι με το ανανεωμένο Advent Calendar

    Η IKEA, εταιρεία του Ομίλου Fourlis, καλωσορίζει και φέτος...