ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Daniella Chavez υποστηρίζει την Χιλή στο MetLife Stadium για το Copa America 2024

    Η Daniella Chavez υποστηρίζει την χώρα της Χιλή στο...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/6/2024 – Οι αγώνες του Euro 2024

    16:30 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 250 2024 Μαγιόρκα 19:00...

    Μαρία Αντωνά: Μιλάει πρώτη φορά για τον Γιώργο Λιάγκα – «Είναι αυτό που βλέπετε»

    Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε η Μαρία Αντωνά. Κατά την διάρκεια...