ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κέρκυρα: Κατολισθήσεις στο χωριό Καρουσάδες – Αυλές σπιτιών κρέμονται στον «αέρα» – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

    Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την βόρεια Κέρκυρα, με...

    Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης απόδοσης – Πόσοι πολίτες τον διαθέτουν πλέον

    Ολοκληρώθηκε η αυτοματοποιημένη διαδικασία απόδοσης του Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ) από τη...

    Λουτράκι: Ραγδαίες εξελίξεις – Η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο τίθεται σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ

    Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί η 55χρονη δασκάλα που κατήγγειλε 6χρονο μαθητή...