ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πόσα εκατομμύρια πωλείται το πιο ακριβές ρολόι στον κόσμο

    Αν ο χρόνος είναι χρήμα, η ακρίβεια σε νανοδευτερόλεπτα...

    ΑΧΑΪΑ: “Στα κόκκινα” η τσιμεντοποίηση των ακτών στην Πάτρα – ΧΑΡΤΗΣ

    Η επιταχυνόμενη τσιμεντοποίηση των ελληνικών ακτών συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή, καθώς συνεπάγεται...

    Η επιστήμη εξηγεί γιατί οι μπαμπάδες «λιώνουν» για τις κόρες τους

    Ο εγκέφαλος των μπαμπάδων και η εν γένει συμπεριφορά τους εμφανίζουν...

    Ανέπτυξαν υποβρύχιο πύραυλο οι Τούρκοι – Στον «γύψο» η ελληνική αμυντική βιομηχανία

    Του Χρήστου Μαζανίτη Έπειτα από χρόνια πειραματισμών, αστοχιών και επενδύσεων...