Δυτική Ελλάδα: Σε εξέλιξη το έργο καταπολέμησης κουνουπιών – Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια

    Ημερομηνία:

    Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το διάστημα που διανύουμε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με εργασίες πεδίου που υλοποιούνται καθημερινά από ομάδα πενήντα επιστημόνων και τεχνικών, με υποστήριξη από επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης της αναδόχου εταιρίας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας. Για τις εφαρμογές χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκαέξι ψεκαστικά οχήματα, έξι ΣμηΕΑ (Συστήματα μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών), καθώς και ελικόπτερο και  αμφίβιο όχημα, ενώ οι ψεκασμοί αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το Νοέμβριο.

    Τα παιδιά ήταν ο κύριος αποδέκτης της φετινής ενημερωτικής εκδήλωσης για τα κουνούπια και με την παρουσία ξυλοπόδαρων, οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, ενυδρείο με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών καθώς και έντομα κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου, και να μάθουν μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια για τον βιολογικό κύκλο ζωής των κουνουπιών και τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών που πιθανώς δημιουργούμε στο χώρο μας.

    Φλίγκος
    GLEARNET

     «Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Μας ενδιαφέρει να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν…» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης  που προηγήθηκε της εκδήλωσης ο Aντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιας για θλεματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «…ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – WHO και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων – ECDC έχουν χτυπήσει το καμπανάκι για τον ιό του Δυτικού Νείλου και για την ελονοσία».

    Στην Δυτική Ελλάδα, ο επιδημιολογικός κίνδυνος επιτηρείται με τα πλέον σύγχρονα μέσα καθώς η Οικοανάπτυξη υλοποιώντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις, έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί κάθε χρόνο, πέραν των εντομολογικών δικτύων, και δίκτυα παρακολούθησης για την κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου (σε ακμαία κουνουπιών, σε νεαρά ορνίθια, σε άγρια πτηνά και σε ιπποειδή). Την ανάλυση της οροθετικότητας έχουν αναλάβει συνεργαζόμενα εργαστήρια μαζί με το νεοσυσταθέν μοριακό και βιοχημικό εργαστήριο της Οικοανάπτυξης.

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου την Τετάρτη

    Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει την Τετάρτη (17/9) συνέντευξη...

    Τέλος οι παλιές ταυτότητες το 2026 – Τι αλλάζει για ταξίδια στην Ε.Ε.

    Οι παλιές αστυνομικές ταυτότητες, που βασίζονται σε προδιαγραφές της δεκαετίας του...

    Κοτόπουλο piccata με σάλτσα λεμονιού και κάππαρης – Απλό και πεντανόστιμο, έτοιμο σε 25′

    Το κοτόπουλο piccata είναι μια κλασική ιταλοαμερικάνικη συνταγή με σάλτσα λεμονιού, βουτύρου...

    Ο Μαρκ Άλμοντ έρχεται στην Αθήνα για δύο συναυλίες

    Ένας καλλιτέχνης που μάς έχει χαρίσει αγαπημένα τραγούδια, μεταξύ...