Δυτική Ελλάδα: Το πρόστιμο ήρθε μέσω drone της Πυροσβεστικής – Δείτε γιατί

    Ημερομηνία:

    Ένας άνδρας στο Αγρίνιο συνελήφθη και του δόθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ γιατί έκαιγε χόρτα, εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

    Άμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις του Αγρινίου, οι οποίες έφτασαν στο σημείο και βεβαίωσαν παράβαση, επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον άνδρα.

    Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώθηκε από την Αθήνα για ύποπτη δραστηριότητα στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου άνδρας εντοπίστηκε να προβαίνει σε καύση χόρτων στην ύπαιθρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

    Το περιστατικό καταγράφηκε μέσω εναέριας επιτήρησης με drone, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων πρόληψης πυρκαγιών που εφαρμόζονται φέτος σε όλη τη χώρα.

    Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη υπόθεση επιβολής προστίμου με χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να επεκταθεί το επόμενο διάστημα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό παραβάσεων και την αποτροπή πυρκαγιών στην ύπαιθρο, σύμφωνα με το agriniosite.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Νίκου Καρακίτσου «Φωνές στον χρόνο»

    Το βιβλίο του Νίκου Καρακίτσου «Φωνές στον χρόνο» παρουσιάζουν...

    Πότε πέφτει το επόμενο τριήμερο

    Μετά την Πρωτομαγιά οι περισσότεροι εργαζόμενοι στρέφουν το βλέμμα...

    Κεράσια από… χρυσάφι: Απαγορευτική πλέον η τιμή τους – Πόσο κοστίζει το κιλό

    Ακριβό… φρούτο παραμένουν και φέτος τα κεράσια, με τις...

    Ο Τούρκος υπ. Παιδείας αφαιρεί τον όρο Αιγαίο Πέλαγος από τα σχολεία της χώρας

    Ο Τούρκος υπ. Παιδείας νομίζει πως αν αλλάξει τις...