ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Τρεις περιοχές “απασχολούν” τους σεισμολόγους

    Ημερομηνία:

    Ενώ η Κρήτη συνεχίζει να χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, με φόντο τον νεκρό 65χρονο, τους τραυματίες και τα εκατοντάδες καταστραμμένα κτίρια στο Αρκαλοχώρι, η ανησυχία πλέον επικεντρώνεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας – συγκεκριμένα σε Πατραϊκό, Κορινθιακό, Σποράδες, Βόρειο Αγαίο και Δωδεκάνησα- που εμφανίζουν αυξημένο σείσμικό κίνδυνο και απαιτούν την προσοχή της Πολιτείας.

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, «Οι σεισμοί με θύματα στον πληθυσμό το μόνο μήνυμα που στέλνουν είναι να ενσωματώσουμε κάθε νέα τεχνολογία που θα μειώσει τον κίνδυνο έκθεσης του πληθυσμού στον σεισμό. Τη μέρα, χρειάζεται να πάμε στη σεισμολογία σε μία νέα σελίδα, με νέες τεχνολογίες, όπως τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που έχουν ήδη εγκαταστήσει πειραματικά στον Ανατολικό Κορινθιακό και τον Πατραϊκό, στο Ιόνιο. Δεν σημαίνει ότι τα εγκαταστήσαμε εκεί επειδή υπάρχει κάποιο αλέρτ. Σίγουρα όμως δεν θα πηγαίναμε σε μέρος που δεν έχει σεισμικότητα.

    GLEARNET

    Υπάρχει η λεγόμενη σεισμική επικινδυνότητα που εξαρτάται από τις σεισμικές πηγές της περιοχής. Όλοι γνωρίζουμε για τη σεισμικότητα του Ιονίου, του Κορινθιακού και των άλλων περιοχών» λέει στα ΝΕΑ και προσθέτει «Τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης βασίζονται στην άμεση εκτίμηση των εστιακών παραγόντων του σεισμού. Βάζεις ένα πολύ πυκνό δίκτυο γύρω από περιοχές που περιμένεις σεισμό και, μόλις γίνει, οι κοντινοί σταθμοί υπολογίζουν σε 2-3 δευτερόλεπτα το επίκεντρο και το μέγεθος, πριν καλά καλά φτάσουν τα καταστροφικά κύματα σε κάποια θέση ενδιαφέροντος.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνελήφθησαν δυο άτομα για διάπραξη απάτης σε βάρος ηλικιωμένου

    Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, από...

    Εκδήλωση για την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας – φωτό

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14/9/2025,...

    Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης την Παρασκευή 19-9 η κωμωδία “Ο Γαμβρός μας”

    Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων...

    Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών: Κάλεσμα στη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών

    Το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Πατρών προσκαλεί τα τακτικά μέλη...