EasyJet: Έχασε τον έλεγχο, έπειτα από 26 χρόνια, ο Sir Stelios

    Ημερομηνία:

     

    DEH myHomeGasControl

    Τον έλεγχο της easyJet, της αεροπορικής εταιρείας την οποία ίδρυσε πριν από 26 χρόνια, έχασε ο Στέλιος Χατζηιωάννου, έπειτα από την αύξηση κεφαλαίου των 1,2 δισ. λιρών.

    Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που είναι γνωστός στη Βρετανία ως Sir Stelios, επέλεξε να μην συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να υποστεί dilution.

    Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας και η οικογένειά του είδαν το ποσοστό τους στην easyJet να μειώνεται στο 15,3% από 25,2%.

    Καθώς η συμμετοχή του έπεσε κάτω από το φράγμα του 25%, ο Χατζηιωάννου δεν έχει πια δικαίωμα βέτο επί των βασικών αποφάσεων που λαμβάνει το διοικητικό συμβούλιο, οι οποίες απαιτούν την ψήφο των δύο τρίτων των μετόχων.

    proliptikes

    Πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στην καριέρα του επιχειρηματία, ο οποίος ίδρυσε την easyJet το 1995, σε ηλικία 28 ετών, με ένα δάνειο 5 εκατ. λιρών από τον εφοπλιστή πατέρα του.

    Όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο επιχειρηματίας κράτησε περίπου το ένα τρίτο των μετοχών της, το οποίο διατηρούσε έως και σχετικά πρόσφατα.

    Τα τελευταία χρόνια, ο σερ Στέλιος έχει κατ΄ επανάληψη συγκρουστεί με τη διοίκηση της αεροπορικής για τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας.

    Αφότου η easyJet απευθύνθηκε στους μετόχους για την άντληση κεφαλαίων στις αρχές της πανδημίας, είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα στήριζε το δ.σ. στην περίπτωση που ζητούσε και πάλι ένεση ρευστού.

    Η νέα αύξηση κεφαλαίου έγινε προκειμένου η easyJet να «βγάλει» τον χειμώνα και να προετοιμαστεί για την αναμενόμενη ανάκαμψη των αερομεταφορών. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η εταιρεία, της έγινε πρόταση εξαγοράς από την ανταγωνιστική Wizz Air, την οποία και αποφάσισε να απορρίψει.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λάρισα: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι γιατροί για το τρίχρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

    Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο ιατρικό επιτελείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου...

    «Για Φίλου Πήδημα»: Η κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου έρχεται στην Πάτρα για μία μοναδική παράσταση!

    Μετά από συνεχόμενα Sold Out στην Αθήνα, η ξεκαρδιστική...

    Στη Δυτική Ελλάδα ο πρώτος εκατομμυριούχος του Eurojackpot – ΦΩΤΟ

    Εκατομμυριούχος ξύπνησε την Τετάρτη το πρωί ένας τυχερός κάτοικος...

    Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παραιτήθηκε η συνήγορος του Κορκονέα

    Με εντάσεις, συνολικά τρεις μεγάλες διακοπές, ξεκίνησε η δίκη...