Έδειξε στους αστυνομικούς το ψηφιακό δίπλωμα, αλλά του έκοψαν… κλήση

    Ημερομηνία:

    Η πλατφόρμα Gov.gr Wallet τέθηκε σε λειτουργία από το περασμένο καλοκαίρι για όλους τους πολίτες και έτσι, πλέον ο καθένας μπορεί να «κατεβάσει» στην εφαρμογή την ψηφιακή αστυνομική του ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

    Τα ψηφιακά αντίγραφα του δελτίου ταυτότητας και της άδειας οδήγησης, τα οποία αποτελούν κύριο κομμάτι της εφαρμογής Gov.gr Wallet, είναι ψηφιακά έγγραφα πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας.

    Όπως ανέφερε ένας πολίτης, ωστόσο, γράφοντας στο insomnia.gr, όταν τον σταμάτησαν για τροχονομικό έλεγχο, του ζήτησαν να επιδείξει τα έγγραφα σε έντυπη μορφή και όχι ψηφιακά.

    Όταν εκείνος τους έδειξε το ψηφιακό δίπλωμα, οι αστυνομικοί του είπαν ότι έπρεπε να έχει μαζί του το «κανονικό» δίπλωμα και τον προειδοποίησαν ότι θα του έκοβαν κλήση.

    Αφού ο πολίτης κάλεσε την… Ελληνική Αστυνομία, η οποία βεβαίωσε τη γνησιότητα των ψηφιακών εγγράφων, τότε η κλήση ήταν γεγονός, καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος «πλήγωσε τον εγωισμό τους».

    Όπως εξήγησε ο ίδιος, θα πήγαινε την επόμενη ημέρα στην Τροχαία για να την σβήσει.

    Δείτε την ανάρτησή του:

    klisi

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαξίμου: Οδηγίες προς «ναυτιλλομένους» υπουργούς – Η πίεση και οι 4 δρόμοι προς τη ΔΕΘ

    Με το κυβερνών κόμμα να μην έχει καταφέρει ακόμα...

    ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ: “Εφυγε” ο Πέτρος Μανέτας

    "Εφυγε" από την ζωή ένας αξιαγάπητος Πατρινός, ο Πέτρος...

    Ο Ιούλιος «κλείνει» στην Βουλή – Τρεις μάχες για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα σε 10 μέρες

    Τρεις κοινοβουλευτικές μάχες στην Ολομέλεια αναμένεται να δοθούν τις...

    Δυτική Ελλάδα: Αύξηση της ανεργίας

    Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ...