EΦΚΑ: Τα έσοδα από κατασχέσεις ξεπέρασαν τα έσοδα από ρυθμίσεις

    Ημερομηνία:

    Ξεπέρασαν για πρώτη φορά -σε τριμηνιαία βάση- τα έσοδα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) εκτός ρυθμίσεων (κατασχέσεις, καταβολές έναντι οφειλής κλπ) σε σχέση με εκείνα εντός ρυθμίσεων.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΑΟ για το α’ τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα εκτός ρυθμίσεις ανήλθαν σε 228 εκατ. ευρώ (ή 51%), ενώ τα έσοδα από ρυθμίσεις ανήλθαν σε 220 εκατ. ευρώ (49%).

    Πρόκειται για ανατροπή στο μέχρι πρότινος ισοζύγιο μεταξύ εσόδων από ρυθμίσεις και εσόδων εκτός ρυθμίσεις, καθώς παραδοσιακά τα έσοδα από ρυθμίσεις ήταν περισσότερα από τα έσοδα εκτός ρυθμίσεων.

    Παράλληλα, οι εισπράξεις εκτός ρυθμίσεων στο α’ τρίμηνο του 2024 (228 εκατ. ευρώ) ξεπέρασαν κάθε άλλο προηγούμενο. Αντίθετα, τα έσοδα από ρυθμίσεις συνεχίζουν για άλλο ένα τρίμηνο να βρίσκονται σε πτωτική τάση.

    EΦΚΑ: Τα έσοδα από κατασχέσεις ξεπέρασαν τα έσοδα από ρυθμίσεις

    Όσον αφορά τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΕΦΚΑ το Μάρτιο του 2024 ανήλθαν στα 47,8 δισ. ευρώ έναντι. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 330 εκατ. ευρώ. Η μεταβολή αφορούσε αύξηση κατά 378 εκατ. ευρώ ευρώ στα πρόσθετα τέλη, ενώ οι κύριες οφειλές μειώθηκαν κατά 47 εκατ. ευρώ

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Θρήνος για τον πατέρα Αθανάσιο – “Εφυγε” ένας αξιαγάπητος και πολυγραφότατος ιερέας – φωτό

    Θρήνος στην οικογένεια του δημοσιογράφου και Διευθυντή Σύνταξης στην...

    Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού μετά τα 201 υπέρ για την επιστολική ψήφο, τι θα ισχύσει για την τριεδρική εκλογική περιφέρεια

    Με επιστολική ψήφο θα συμμετέχουν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ερχόμενες εθνικές εκλογές καθώς η...