Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θάνος Παπαδόπουλος

    Ημερομηνία:

    Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θάνος Παπαδόπουλος, ένας από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο νέος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Νίκος Καραγιώργης, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο ηθοποιό.

    Ο Θανάσης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θήβα το 1938.

    Ο Νίκος Καραγιώργης έγραψε για αυτόν στο facebook:
    Ο Θάνος Παπαδόπουλος έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Ο ρόλος του ως «τεντιμπόι» στην εμβληματική ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, «Νόμος 4000» (1962), παραμένει ανεξίτηλος στη μνήμη των κινηματογραφόφιλων. Η σκηνή διαπόμπευσης από την αστυνομία, με βάση τον τότε ομώνυμο νόμο, ήταν μια από τις πιο χαρακτηριστικές και πολυσυζητημένες της εποχής.

    Ο ηθοποιός συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό. Ξεχώρισε επίσης για τον ρόλο του στη δημοφιλή ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1967) του Αλέκου Σακελλάριου, όπου υποδύθηκε ένα από τα τρία παιδιά του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

    Η φιλμογραφία του Θάνου Παπαδόπουλου περιλαμβάνει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές παραγωγές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Βίβα Ρένα» (1967), «Η Χαρτορίχτρα» (1967), «Το πιο λαμπρό μπουζούκι» (1968), «Ένας υπέροχος άνθρωπος» (1971), «Μαντώ Μαυρογένους» (1971), «Ο μάγκας με το τρίκυκλο» (1972) και «Αέρα, αέρα, αέρα» (1972).

    Με μακρά καριέρα στις ελληνικές ταινίες της εποχής, ο Θάνος Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς της εποχής του, αφήνοντας το προσωπικό του στίγμα σε μια εποχή που σημάδεψε τη λαϊκή κουλτούρα της χώρας.

    Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στο κοινό που τον θυμάται για την ερμηνεία και την αυθεντικότητά του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τειρεσίας: Ποιοι μπορούν να βγουν από τη «μαύρη λίστα» και τι πρέπει να κάνουν

    Όλο και περισσότεροι πολίτες φαίνεται πως εντάσσονται στη «μαύρη...

    Τα προβλήματα στην ΒΙΠΕ και προς την Αχαγιά

    Μπορεί η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό προς την...

    Το θέμα των φορτοεκφορτώσεων σε διάφορα σημεία της Πάτρας, εξακολουθεί να συνιστά μείζον πρόβλημα

    Το θέμα των φορτοεκφορτώσεων σε διάφορα σημεία της Πάτρας,...

    ΠΑΤΡΑ: Τα πιο μεγάλα “φέσια” στον Δήμο Πατρέων! Αυτή είναι η εταιρεία που χρωστά τα περισσότερα

    Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στα κατάστιχα της οικονομικής υπηρεσίας του...