Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Τζων Τίκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.
Ο τραγουδιστής άφησε το δικό του αποτύπωμα στις αθηναϊκές πίστες κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησαν οι κόρες του, Άντζελα και Αννίτα, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η αγάπη σας κι ο θαυμασμός σας, μέχρι την τελευταία του στιγμή, του έδινε δύναμη και κουράγιο…
Μπαμπάκα μας, καλό ταξίδι, η φωνή σου πάντα θα μας συντροφεύει όλους.
Σ’ αγαπάμε για πάντα. Οι κόρες σου Άντζελα κι Αννίτα», ήταν η ανάρτησή τους την οποία συνόδευσαν με μια φωτογραφία του πατέρα τους

Στο ξεκίνημα της μουσικής του καριέρας, αγγλοποίησε το όνομα του σε Τζων Τίκης και δημιούργησε το συγκρότημα «John Tikis & the Playboys», με τους οποίους κέρδισε τον πρώτο του χρυσό δίσκο. Αργότερα ήταν ερμηνευτής στο συγκρότημα «Λεβεντόπεδα», κάνοντας μεγάλες επιτυχίες τραγουδώντας ξένα και ελληνικά κομμάτια.
Το 1980 παρουσιάζει την αυστραλιανή εκπομπή «Let’s go Greek endaxi» για 4 χρόνια.
Ενώ είχε ξεκινήσει την καριέρα του τραγουδώντας pop, σταδιακά… μετακόμισε στο ελαφρολαϊκό όπου τελείωσε την καριέρα του. Το 1980 διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Χριστούγεννα στον Πόλεμο».


