Έφυγε ο Παπά Σωτήρης για το τελευταίο του ταξίδι

    Ημερομηνία:

    Έφυγε   από τη ζωή ο αγαπημένος ιερέας της Φιγαλείας (Παύλιτσας) Σωτήριος Θεοχάρης σε ηλικία 92 ετών.

    Ο Παπά Σωτήρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φιγαλεία δίπλα στην υπέροχη Νέδα και τα δάση της. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο της Φιγαλείας ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το γυμνάσιο καθώς τον πρόλαβε ο πόλεμος του 1940.

    GLEARNET

    Παντρεύτηκε στη Φιγαλεία απέκτησε 6 παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, ωστόσο από μικρός είχε το ”μικρόβιο” της εθελοντικής προσφοράς προς την εκκλησία και το Χριστό. Αν και ασχολήθηκε με τα αγροτικά, τελικά κατέληξε να γίνει ιερέας τη δεκαετία του 1970 και μέχρι το 2012 υπηρέτησε με πίστη και αγάπη το λειτούργημά του μαζί με τους κατοίκους της Παύλιτσας.

    Θεωρείται ως ένας ευεργέτης για τη Φιγαλεία καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων του ως ιερέας έδωσε τα πάντα για την αναστύλωση των εκκλησιών της περιοχής. Ανακαίνισε εκκλησίες όπως ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Γεώργιος, η Κοίμηση της Θεοτόκου ενώ επισφράγησε την αγάπη του για τον Χριστιανισμό με την εκ θεμελίων ανακατασκευή της εκκλησίας του Ταξιάρχη αφήνοντας έτσι τεράστια πολιτισμική και εκκλησιαστική παρακαταθήκη στη περιοχή.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βραστά αυγά που ξεφλουδίζονται πραγματικά εύκολα

    Για ένα φαγητό που μοιάζει τόσο εύκολο να φτιαχτεί...

    Διατροφική ψυχιατρική: Αυτές οι τροφές μάς φτιάχνουν τη διάθεση

    Σε όλους μας έχει τύχει να καταναλώνουμε φαγητό από...

    Διαβάστε γιατί τα καθίσματα των αεροπλάνων είναι μπλε

    Έχεις προσέξει ποτέ το χρώμα των καθισμάτων των αεροσκαφών;...

    6 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορούν να ρίξουν την ερωτική σου διάθεση

    Εχεις αρχίσει να νιώθεις ότι το σεξ με τον...