Εγκαίνια της 24ωρης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών

    Ημερομηνία:

    Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Ξενώνα και της ολοήμερης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, τα οποία τελέστηκαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Στην ομιλία της, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επεσήμανε ότι «η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία της παροχής ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών επανένταξης στο πλαίσιο του σωφρονιστικού μας συστήματος.

    Σήμερα, και σε συνέχεια της επέκτασης της λειτουργίας του Ξενώνα της Θεραπευτικής Κοινότητας μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού I, τον περασμένο Ιούλιο, προχωράμε στα εγκαίνια του Ξενώνα και την επέκταση της λειτουργίας του σε 24ωρη βάση, στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

    Με αυτό τον τρόπο γυναίκες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο και τις εξαρτήσεις μπορούν να λάβουν βοήθεια σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντός των φυλακών, στον οποίο θα διαβιούν.

    Εκεί, τα συμμετέχοντα μέλη λαμβάνουν υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία, ενώ υποστηρίζονται συμβουλευτικά και οι οικογένειές τους».

    Όπως υπογράμμισε η Υφυπουργός Υγείας, «στον Ξενώνα του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 16 ατόμων, και σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συμβουλευτικής, που ήδη παρέχονται, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 34 άτομα ωφελουμένων.

    Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ έχει εξυπηρετήσει στην Α΄ Φάση Συμβουλευτικής προετοιμασίας 1379 εξαρτημένες γυναίκες και στην Β΄ Φάση Θεραπείας 464 γυναίκες».

    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι γυναίκες που συμμετέχουν, θα μπορέσουν να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους».

    Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών Γιώργος Μακρής και ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. και οι διευθυντές Β. Γκιτάκος και Β. Καταγής.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ταμείο Δικηγόρων Πάτρας: Διερευνώνται κινήσεις χρημάτων σε κοινούς λογαριασμούς

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διαχειριστικός έλεγχος που διενεργούν...

    Γονείς στις ΗΠΑ προσπάθησαν να στραγγαλίσουν τη 17χρονη κόρη τους – Αρνήθηκε να παντρευτεί ηλικιωμένο

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον, όπου δύο γονείς...

    Σορός γυναίκας εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε οικία στη Βουλιαγμένη

    Νεκρή εντοπίστηκε μία γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή...
    Best Shop