Εγκαταστάθηκαν σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Τέμενη και Αίγιο

    Ημερομηνία:

    Μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Τέμενη Αιγιάλειας και για λόγους προστασίας των κατοίκων της περιοχής και του περιβάλλοντος, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Δήμο Αιγιαλείας, η άμεση τοποθέτηση δύο σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης  δήλωσε σχετικά: «Σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ανδρέα Καζαντζίδη, καθώς επίσης και τον Δήμο Αιγιαλείας και τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Καραΐσκο προχωρήσαμε άμεσα, στην τοποθέτηση δυο σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, ώστε να εξεταστεί με επιστημονικό τρόπο αν, λόγω της φωτιάς ,έχουμε ρύπανση στην περιοχή που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για το περιβάλλον αλλά και τους κατοίκους».

    Εγκαταστάθηκαν σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Τέμενη και Αίγιο

    Ο ένας εκ των δυο σταθμών τοποθετήθηκε στην Τέμενη, στο σημείο της πυρκαγιάς και ο άλλος μέσα στην πόλη του Αιγίου, ώστε όπως εξηγεί ο κ. Ζαΐμης «να έχουμε άμεση και πλήρη εικόνα των πιθανών επιπτώσεων από το συμβάν και να προστατεύσουμε όλη την περιοχή και τους κατοίκους της».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές για την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών

    Κινητοποιήσεις με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη οργανώνουν οι μαθητές σχολικών...

    Ηλεία: «Με χτυπούσαν επί 15 λεπτά…» – Σοκάρει η άγρια επίθεση στα κρατητήρια

    Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στα...

    ΡΙΟ: Επείγουσα ανάγκη για αίμα για την Σοφία Ράμμου

    Υπάρχει άμεση ανάγκη για αίμα για την Σοφία Ράμμου,...

    Τραγωδία: Νεκρός σε τροχαίο με μηχανή ο Σωκράτης Καραγιάννης

    Τραγωδία στην Φωκίδα χθες το βράδυ, με θύμα 49χρονο...