Ειδομένη: Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία – Ξηλώθηκε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής

    Ημερομηνία:

    Εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το βράδυ της Τρίτης, 11 Φεβρουαρίου στην Ειδομένη, πιθανότατα έπειτα από πρόβλημα στη μηχανή της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa, μετά τις 23.00, η εμπορική αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν από τον σταθμό της Ειδομένης στον σταθμό της Θεσσαλονίκης εκτροχιάστηκε, ξηλώνοντας μάλιστα κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής.

    «Από την πρώτη εικόνα φαίνεται ότι πήγε μια ηλεκτρική μηχανή να πάρει μια θερμική, με ντίζελ δηλαδή και πίσω κενά βαγόνια για να τα μεταφέρει στον σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η θερμική μηχανή εκτροχιάστηκε», αναφέρει στην Karfitsa ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΣΕ, Νίκος Τσικαλάκης.

    Φλίγκος

    Στο σημείο επιχειρούν συνεργεία του ΟΣΕ με γερανούς προκειμένου να εντροχιάσουν τη μηχανή, ενώ από το συμβάν δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

    Ο κ. Τσικαλάκης δηλώνει ότι ελέγχονται όλα τα δεδομένα, ενώ είναι πιθανό να κλείσει ο σταθμός της Ειδομένης μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης. Όπως αναφέρει:

    «Οι γραμμές αυτές έκλεισαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ζημιά είναι πάνω από 4 χλμ., οπότε για ένα δίμηνο θα είναι κλειστή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας από τα Σκόπια. Θα έχουμε σύνδεση μόνο από τον Στρυμόνα, από την Βουλγαρία. Η Hellenic Train θα πρέπει να αποζημιώσει τον ΟΣΕ και τις άλλες εταιρείες, γιατί από εκεί περνούν και δύο ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα. Τα εμπορεύματα δεν θα μπορούν να περάσουν».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο μέσα σε 4 χρόνια: Φοβάται ρωσική εισβολή και σχεδιάζει καταφύγια ανθεκτικά σε βομβαρδισμούς

    Η Γερμανία σχεδιάζει να επεκτείνει τον αριθμό των ανθεκτικών σε βομβαρδισμούς καταφυγίων της,...

    Τραγωδία: Νεκρός 19χρονος στην άσφαλτο – Ανετράπη το ΙΧ του – ΦΩΤΟ

    Σοκ και θλίψη προκαλεί το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Καμία κατηγορία για την τραγωδία με τους δύο νεκρούς – ΦΩΤΟ

    Στην Πεντέλη (κάηκαν 105.000 στρέμματα) και το Ξυλόκαστρο (65.000 στρέμματα έγιναν στάχτη) σημειώθηκαν...

    Πιο κοντά σε θεραπεία για τον HIV: Νέα τεχνολογία αποκαλύπτει τον ιό μέσα στα κύτταρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%ac-%cf%83%ce%b5-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-hiv-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%bd/