Εικόνες… Νώε στην Αλάσκα! Η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 50 ετών

    Ημερομηνία:

    Μια καταιγίδα σπάνιας ισχύος πλήττει τη δυτική Αλάσκα, σηκώνοντας τεράστια κύματα και προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η μετεωρολογική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών (NWS).

    Φλίγκος

    «Τα απομεινάρια του τυφώνα Μέρμποκ θα πλήξουν τη δυτική Αλάσκα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τεράστια κύματα, ριπές ανέμου εντάσεως τυφώνα, διάβρωση των ακτών και ισχυρές βροχές», ανέφερε η NWS στο Twitter.

    «Οι πλημμύρες θα χειροτερέψουν», προειδοποίησε, καθώς ο αντίκτυπος της καταιγίδας είναι ήδη εμφανής.

    Κακοκαιρία - Αλάσκα - Πλημμύρες

    «Αυτή είναι η ισχυρότερη καταιγίδα που έχουμε δει ποτέ το φθινόπωρο στη Βερίγγειο θάλασσα εδώ και 50 χρόνια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ρικ Τόμαν, ειδικός ερευνητής για το κλίμα, από το πανεπιστήμιο της Αλάσκα.

    ICECAP

    Στο παραθαλάσσιο χωριό Γκολόβιν, ο περίβολος του σχολείου μετατράπηκε σε λίμνη. Κτίρια πλημμύρισαν και τουλάχιστον δύο σπίτια παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, περιέγραψαν οι αρχές του Φέρμπανκς, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Αλάσκα.

    Κακοκαιρία - Αλάσκα - Πλημμύρες

    Κακοκαιρία - Αλάσκα - Πλημμύρες

    Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. Σε βίντεο που προβλήθηκε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, διακρίνεται ένα σπίτι να παρασύρεται από χείμαρρο και να σφηνώνει κάτω από γέφυρα.

    Κύματα ύψους άνω των τριών μέτρων και ριπές ανέμων έως και 145 χλμ/ώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην περιοχή, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Η Madalina Ghenea με sexy μαύρο bodysuit

    Η Madalina Ghenea μας δείχνει το αψεγάδιαστο κορμί της...

    Θρίλερ στο Ελληνικό: Νέες πληροφορίες για την οικιακή βοηθό της οικογένειας – Και τρίτη γυναίκα εμπλέκεται στην υπόθεση

    Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από τους τρεις θανάτους της οικογένειας...

    Κλάδος αυτοκινήτου: Υποχρεωτικό το ψηφιακό πελατολόγιο από 1η Ιουλίου – Τι αλλάζει για συνεργεία και εμπόρους

    Από την 1η Ιουλίου 2025, οι επιχειρήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου θα...