Κενά, αντιφάσεις και ιδιαίτερα περίεργες καταστάσεις οι οποίες βάζουν στο επίκεντρο της υπόθεσης και τον συγγραφέα Χ.Κ., ο οποίος μεταξύ άλλων έχει εκδώσει και ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Ώριμο Σπέρμα», στοιχειώνουν την υπόθεση των Πετραλώνων, όπου τα τρία παιδιά της οικογένειας έχουν καταγγείλει τον πατέρα τους αλλά και άλλα πρόσωπα ως πρωταγωνιστές σεξουαλικών οργίων με θύματα τα ίδια. Τη στιγμή οι δικαστικές Αρχές αναμένεται να επιταχύνουν τους ρυθμούς έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κατόπιν και της σχετικής παραγγελίας που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, και η δημοσιογραφική έρευνα της «Μ» φέρνει στο φως άγνωστες πτυχές του θρίλερ. Όντως τα παιδιά της οικογένειας του Α.Λ. και της πρώην συζύγου του Μ.Α. (τα πλήρη στοιχεία τους είναι στη διάθεσή μας) κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και βάναυσα, όπως τα ίδια έχουν καταγγείλει, από τον ίδιο τον πατέρα τους και τους «φίλους» του ή έχουν πέσει θύματα χειραγώγησης από τον συγγραφέα ο οποίος σε συνεργασία με τη μητέρα των παιδιών εξύφανε ένα πρωτοφανές και αρρωστημένο σχέδιο για άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους; Σε μια υπόθεση η οποία διχάζει ακόμη και τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι εξέτασαν τα παιδιά και συγκεκριμένα το 18χρονο σήμερα αγόρι και την 11χρονη αδελφή του, τα όσα περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία προκαλούν σοκ και αφήνουν πολλά ερωτήματα.
Διαζύγιο
Η ιστορία η οποία έχει σοκάρει το πανελλήνιο εκκινεί χρονικά από το 2016. Εκείνη τη χρονιά το ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει με συναινετικό τρόπο. Μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 τα πάντα κυλούν ομαλά. Εκείνο τον μήνα όμως η μητέρα των παιδιών καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να απαγορευθεί η επικοινωνία των τέκνων της με τον πατέρα τους. Ως αιτία υποστηρίζει ότι ο 18χρονος, σήμερα, γιος της οικογένειας κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πρώην σύζυγό της. Έκτοτε ξεκινά μια απίστευτη δικαστική διαμάχη τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο. Της υπόθεσης επιλαμβάνεται το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, τα παιδιά εξετάζονται από παιδοψυχολόγους, ασκούνται διώξεις σε πλειάδα προσώπων που φέρονται να συμμετείχαν στα σεξουαλικά πάρτι και η υπόθεση παραπέμπεται στην ανάκριση. Απολογούμενοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και κάνουν λόγο για τερατώδη μυθεύματα, τα οποία εκστομίστηκαν -καθ’ υπόδειξη όπως αναφέρουν- από τα φερόμενα ως θύματα. Ανακρίτρια και εισαγγελέας αφήνουν ελεύθερους όλους τους κατηγορουμένους καθώς η υπόθεση τορπιλίζεται από την έκθεση της ψυχολόγου, η οποία ορίστηκε από τις δικαστικές Αρχές και συμπεραίνει ότι τα καταγγελλόμενα σεξουαλικά όργια πιθανότατα ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.
Μάρτυρες
Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης παίζουν και μια σειρά από μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν. Οι περισσότεροι εξ αυτών ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι περίεργο να συνέβαινε στο διαμέρισμα των Πετραλώνων:
· Ένοικος αναφέρει ότι η πολυκατοικία είναι ήσυχη, ότι δεν διαπίστωσε επισκέψεις από αγνώστους και δη αλλοδαπούς, ενώ περιγράφει τον κατηγορούμενο πατέρα ως έναν γελαστό άνθρωπο «στον κόσμο του». Κατέθεσε επίσης ότι η οικογένεια δεχόταν συχνές επισκέψεις από τον συγγραφέα.
· Ιδιοκτήτρια διαμερίσματος κατηγορηματικά κατέθεσε ότι δεν διαπίστωσε επισκέψεις υπόπτων και περίεργων ανθρώπων στην πολυκατοικία. Έκανε δε λόγο για μια φιλήσυχη οικογένεια.
· Ένας άλλος γείτονας ανέφερε ότι το διαμέρισμα το επισκεπτόταν μόνο μια baby sitter αλλά και ο αδελφός της μητέρας των παιδιών.
Σε όλα αυτά να συνυπολογιστεί ότι στις καταθέσεις τους τα παιδιά έχουν κατονομάσει ως «βιαστές» και κακοποιητές ακόμη και πρόσωπα τα οποία είχαν προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την οικογένεια.
«Σέχτα»
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος πατέρας των παιδιών και φερόμενος ως ενορχηστρωτής των πάρτι της ακολασίας τόσο προανακριτικά όσο και ανακριτικά εξαπέλυσε πύρινα βέλη απέναντι στον συγγραφέα και «μέντορα» του γιου του, παρομοιάζοντάς τον με ηγέτη «θρησκευτικού τύπου σέχτας για τον οποίον οι ακόλουθοί του είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα». Όπως προκύπτει από την απολογία του, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε με πρωτοβουλία και ενέργειες του συγγραφέα, ο οποίος, όπως λέει, προσέγγισε τον γιο του το 2016 και απέκτησε φιλικές σχέσεις μαζί του. «…Φτάνει στο σημείο να κοιμάται μαζί του στο ίδιο δωμάτιο, στο σπίτι που αποτέλεσε τη συζυγική μου εστία, αλλά να κοιμάται με τον γιο μου σε άλλα σπίτια. Κανείς δεν γνωρίζει την οικογενειακή και προσωπική του κατάσταση, το επάγγελμά του, τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, τα οικονομικά στοιχεία, το παρελθόν του. Εμφανίζεται από το πουθενά και ‘‘μαγεύει’’ κυριολεκτικά το παιδί μου και τη σύζυγό μου κάνοντάς τους να ισχυρίζονται για εμένα ανείπωτα πράγματα», ανέφερε και συνέχισε: «Είμαι βέβαιος πως μια εκτεταμένη έρευνα στο παρελθόν και τις εν γένει δραστηριότητές του θα αποκαλύψει την αλήθεια για την υπόθεση… Διαστρέβλωσε τόσο πολύ την αίσθηση της πραγματικότητας όχι μόνο στον ανήλικο γιο μου καταρχήν αλλά και στην ανήλικη κόρη μου, και τους έβαλε να λένε εξωφρενικά πράγματα για τον πατέρα τους. Το ίδιο πέτυχε και με τη σύζυγό μου, η οποία λειτουργώντας ως απόλυτο υποχείριό του ούτε καν με ρώτησε εάν υπάρχει ψήγμα αληθείας στις διηγήσεις του γιου μου προς το συγκεκριμένο άτομο…». Μάλιστα ο κατηγορούμενος πατέρας είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του συγγραφέα αλλά και της πρώην συζύγου του «προκειμένου να διαπιστωθεί τι πραγματικά κρύβεται σε αυτή την υπόθεση, ώστε όχι μόνο να λάμψει η αλήθεια, αλλά να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για όποιες τυχόν παράνομες πράξεις έχουν κάνει».
Η έκθεση της ψυχολόγου
Σε αντίθεση με τους ειδικούς επιστήμονες που εξέτασαν τα παιδιά προανακριτικά και έκριναν ως βάσιμες τις καταγγελίες, η ψυχολόγος που ορίστηκε από την ανακρίτρια στην έκθεση που παρέδωσε θεώρησε αμφίβολο εάν υπήρξε κακοποίηση. Για την 11χρονη επεσήμανε:
1) Ότι υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις ανάμεσα σε αυτά τα οποία ανέφερε στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής σε σειρά συνεδριών. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ψυχολόγο, στο ΚΠΥ δεν έκανε καμία αναφορά σε παιδότοπο, έκανε λόγο για αγόρια και για κορίτσια που ήταν γδυτοί, χόρευαν και της έκλειναν τα μάτια…
2) Δεν εμφάνισε κατά τη διάρκεια της κλινικής συνέντευξης αισθήματα θυμού, φόβου, ενοχών, ντροπής, στοιχεία κατάθλιψης και απελπισίας.
Καταλήγοντας η ψυχολόγος αναφέρει ότι «άλλοι λόγοι οι οποίοι πιθανότατα μπορεί να οδηγήσουν στη διατύπωση αυτών των ισχυρισμών περί σεξουαλικής κακοποίησης είναι για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους και να τους αποπροσανατολίσουν από ένα σοβαρό παράπτωμα στο οποίο περιέπεσαν ή για να εκδικηθούν έναν ενήλικο, ο οποίος δεν ικανοποίησε μια επιθυμία τους. Ένας άλλος λόγος είναι η ιδιαίτερη ευαλωτότητά τους στην υποβολή καθώς και στη χειραγώγησή τους από τους ενήλικες».
Την ίδια εκτίμηση εκφράζει η ψυχολόγος και για τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου αγοριού. Σύμφωνα με την επιστήμονα:
1) Ένα σεξουαλικά κακοποιημένο παιδί διστάζει να μιλήσει για την κακοποίησή του. Εκείνος όμως αποκάλυψε με ευκολία την κακοποίηση και μιλάει κατ’ επανάληψη για το συμβάν χωρίς κανέναν δισταγμό.
2) Η αφήγησή του χαρακτηρίζεται από έντονη υπερβολή και οι ισχυρισμοί του φαντάζουν παράλογοι και αβάσιμοι.
3) Δεν εμφάνισε κατά τη διάρκεια της εξέτασης συναισθήματα φόβου, κατάθλιψης και απελπισίας.
Και συνεχίζει: «…Κατά την εκτίμησή μου η διερευνώμενη σεξουαλική κακοποίησή του συντελέστηκε πολύ ξαφνικά … Στη σεξουαλική κακοποίηση από τα οικεία προηγείται η σταδιακή θυματοποίηση των παιδιών, ιδίως στις περιπτώσεις αιμομιξίας…».