Εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί ο Φρέντι Μπελέρης στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

    Ημερομηνία:

    Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία διερευνώντας ελκυστικά πρόσωπα και ονόματα ώστε να συμπληρώσουν τη λίστα των υποψηφίων

    Στο γαλάζιο στρατόπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να συμπεριλάβει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την εκλογή του και στη συνέχεια καταδικάστηκε και εκτίει ποινή φυλάκισης στις αλβανικές φυλακές.

    Όσοι υποστηρίζουν την πρόταση να περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο εκτιμούν ότι πέρα από τον προφανή συμβολισμό και την ενίσχυση του προφυλακισμένου δημάρχου, μια τέτοια πολιτική κίνηση θα βοηθούσε και στην αποτροπή διαρροών προς τα πιο δεξιά κόμματα.

    Πάντως, υπάρχουν και ισχυρές αντιρρήσεις. Όσοι εκφράζουν την διαφωνία τους, δηλώνουν ότι μια τέτοια κίνηση θα περιόριζε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε διμερές μεταξύ Αθήνας – Τιράνων.

    Η φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις με την Αλβανία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει το θέμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, απειλώντας τον ομόλογό του Έντι Ράμα, με «μπλοκάρισμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι ερωτικές πράξεις στον ύπνο του δεν ήταν με την σύντροφο του, αλλά με έναν… εισβολέα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου

    Ένα σοκαριστικό περιστατικό για ένα ζευγάρι 22χρονων Γερμανών σημειώθηκε...

    Έρχεται άμεσα ρύθμιση για 35.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

    Σε άμεση ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο η οποία αφορά 35.000...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 5/7/2025

    12:10 COSMOTE SPORT 5 HD ERC 2025 Ιταλία, SS4...