ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Τι θα γίνει με ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους στα Super Market

    Ημερομηνία:

    Ανατροπές έρχονται και στα σούπερ μάρκετ, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόσβαση των πολιτών.

    Η εισήγησή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προτείνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, ενώ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας να επανέλθουν με πιο αυστηρές προτάσεις.

    Η εισήγηση και στα σούπερ μάρκετ -κυρίως-θέτει «μπλόκα» στους ανεμβολίαστους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 9 τ.μ. ενώ θα επιβάλλει τη χρήση μάσκας σε όλους τους διαδρόμους–που έτσι και αλλιώς -είναι υποχρεωτική για τους κλειστούς χώρους.

    Υπενθυμίζουμε ότι η εισήγηση των ειδικών δεν επιφέρει από μόνη της αλλαγές, καθώς η κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει εάν τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν.

    Έτσι, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο -μέχρι να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα- ως εξής:

    Σούπερ μάρκετ

    Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
    Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας
    Σε κλειστούς χώρους σούπερ μάρκετ που υπάρχουν εστιατόρια και καφέ ήδη ζητείται πιστοποιητικό, σε περίπτωση που κάποιος καθίσει μέσα. Οι «υπόλοιποι» μπορούν να πάνε σε υπαίθριους χώρους.

    Πρόσβαση «παντού», έχουν και θα έχουν μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι, που και αυτοί ωστόσο θα πρέπει να τηρούν αποστάσεις και να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας.

    Ανάλογα με την νέα εισήγηση των ειδικών, θα αλλάξουν και οι αριθμημένες κάρτες εισόδου, που σήμερα δίνονται από εργαζόμενους στην είσοδο των σουπερ μάρκετ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Cottage cheese, φέτα, γραβιέρα, παρμεζάνα – Πόση πρωτεΐνη και ασβέστιο περιέχουν;

    Αρχικά, το Cottage cheese είναι ένα τυρί το οποίο...

    Η επιστήμη εξηγεί γιατί οι μπαμπάδες «λιώνουν» για τις κόρες τους

    Ο εγκέφαλος των μπαμπάδων και η εν γένει συμπεριφορά τους εμφανίζουν...

    Τα 4 ζώδια που ξαναγράφουν την ιστορία της αγάπης τους

    Την περίοδο μέχρι τα μέσα του Απριλίου, τέσσερα ζώδια θα έχουν την...

    Ψήσιμο στον φούρνο: Τα πιο συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

    Ένα αφράτο, μοσχομυριστό κέικ, ένα καλοψημένο χοιρινό και οι μελωμένες...