Εισβολή στην Ουκρανία: Επανήλθε ο Στουμπ κατά της Ζαχάροβα – «Η Φινλανδία δεν είναι ουδέτερο κράτος!»

    Ημερομηνία:

    Επανήλθε ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Άλεξ Στουμπ, με αφορμή τις «απειλητικές» δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή η Μαρία Ζαχάροβα σε περίπτωση ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

    Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Στουμπ σχολίασε το σχόλιο που έκανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας περί «ουδετερότητας» της Φινλανδίας.

    «Θα συνεχίσω να δίνω συνεντεύξεις στα διεθνή ΜΜΕ για όσο χρόνο χρειάζεται για να καταλάβουν όλοι ότι η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ! Ζητώ συγγνώμη για τη χρήση κεφαλαίων, αλλά αναγκαστήκαμε να είμαστε ουδέτεροι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και μετά από αυτόν ήμασταν κάθε άλλο παρά ουδέτεροι. Είμαστε μέλη της Ε.Ε., χρησιμοποιούμε το ευρώ ως νόμισμά μας. Έχουμε μια στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, με έναν στρατό που είναι πιο συμβατός με το ΝΑΤΟ από τα περισσότερα κράτη μέλη του. Έχουμε συμμετοχή σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και στη διαχείριση κρίσεων. Αγοράσαμε F-18 και F-35. κλπ, κλπ. ΟΧΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ» είπε ο Σταμπ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αχαΐα: Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του ιστορικού στελέχους Νίκου Χάμψα

    Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ο Νίκος...

    Παρουσία του Υπουργού Χρίστου Δήμα τα εγκαίνια της 9ης Έκθεσης Patras IQ 2026

    Η 9η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ...

    Πάτρα – ΤΩΡΑ: Μεγάλη φωτιά στον Λαδόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

    Στο ίδιο έργο θεατές στα παλιά κτίρια στο συγκρότημα...

    Το απόλυτο hosting tip: Το “μυστικό” καλάθι στο μπάνιο που θα λατρέψουν οι καλεσμένες σου

    Σίγουρα έχει συμβεί στην κάθε μία από εμάς ή...