Εισβολή στην Ουκρανία – Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν θέλει να γίνει μέρος της σύρραξης – Δεν θα στείλουμε στρατό ή μαχητικά αεροσκάφη

    Ημερομηνία:

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με νέες δηλώσεις του, ζήτησε από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και να αποσύρει τις δυνάμεις της από εκεί.

    Προσέθεσε ωστόσο ότι η Συμμαχία δεν θα στείλει στρατεύματα ή μαχητικά αεροσκάφη, για να στηρίξει το Κίεβο, καθώς δεν θέλει να γίνει μέρος της σύρραξης.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    «Ο (Ρώσος) πρόεδρος (Βλαντιμίρ) Πούτιν έκανε θρύψαλα την ειρήνη στην Ευρώπη» και η «Συμμαχία καταδικάζει τη βίαιη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πολωνική αεροπορική βάση Λασκ, συνοδεία του Πολωνού προέδρου, Αντρέι Ντούντα.

    Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κατηγόρησε τη Λευκορωσία ότι βοήθησε τη Ρωσία στην εισβολή.

    «Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία, δεν επιζητεί τη σύγκρουση με τη Ρωσία. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο, να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από την Ουκρανία και να δεσμευθεί με καλή πίστη στις διπλωματικές προσπάθειες» κατέληξε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Παράταση για όλα τα προγράμματα «Εξοικονομώ»: Δείτε τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες

    Παρατάσεις ολοκλήρωσης για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου...

    Γάζα: Τουλάχιστον 450.000 Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι την έχουν εγκαταλείψει τον τελευταίο μήνα

    Περίπου 450.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας, κατευθυνόμενοι προς...

    Διμερής Άσκηση Ελλάδας – Ινδίας στο Αιγαίο (φωτογραφίες)

    Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025,...

    Γιώργος Αγγελόπουλος (πρόεδρος Aστυνομικών) για την ενίσχυση της Αχαΐας: «Οι διεκδικήσεις μας πιάνουν τόπο»

    Δεκαέξι νέοι αστυνομικοί θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες της Αχαΐας...