Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο «ήρωας» αστυνομικός που προτάθηκε για το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου»

    Ημερομηνία:

    Προτάθηκε να του απονεμηθεί το «Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου» (Congressional Gold Medal). Ο λόγος για τον αστυνομικό του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν για τη συμβολή του στην αναχαίτηση της επίθεσης του οργισμένου όχλου που εισέβαλε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

    Ο αστυνομικός χάρη στην ετοιμότητα και την ευστροφία του κατάφερε να απομακρύνει τον όχλο που εισέβαλε στο κτίριο σώζοντας έτσι πολλές ανθρώπινες ζωές που ενδέχεται να χάνονταν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας.

    «Είναι ήρωας!» είπε ένας από τους νομοθέτες που πρότειναν την απονομή του μεταλλίου στον αφροαμερικανό αστυνομικό «το Καπιτώλιο των ΗΠΑ δέχτηκε επίθεση από ένοπλους, βίαιους εξτρεμιστές και ο αξιωματικός Γιουτζίν Γκούντμαν ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε να προστατεύει τη Γερουσία των ΗΠΑ από τον όχλο».

    Former NYPD detective examines Capitol Police officer Eugene Goodman’s actions to divert rioters

     

    Στο βίντεο που καταγράφηκε από τις κάμερες του Καπιτωλίου φαίνεται ξεκάθαρα ο αστυνομικός να απειλείται από το πλήθος των εισβολέων. Ο Γιουτζίν τους απομάκρυνε διακριτικά από το τμήμα που στεγάζεται η Γερουσία οδηγώντας τους στο σημείο όπου βρισκόταν μία μεγάλη ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι και συνέλαβαν τον υποκινητή της ενέργειας, Νταγκ Τζένσεν.

    Ο Γιουνζίν, πιστός στο καθήκον του, εκείνη τη μέρα ενδέχεται να έσωσε αρκετές ζωές και αδιαμφισβήτητα η συμβολή του έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε τα πρωτοφανή επεισόδια να μην λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

    Οι εκπρόσωποι Τσάρλι ΚριστΕμάνουελ Κλέβερ και Νάνσι Μέις πρότειναν τη βράβευση του γενναίου αστυνομικού την Πέμπτη και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

    Το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου θεωρείται «η υψηλότερη έκφραση εθνικής εκτίμησης για διακεκριμένα επιτεύγματα και συνεισφορές»

    , σύμφωνα με τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η πρόταση θα χρειαστεί να εξεταστεί από επιτροπή προτού λάβει την τελική έγκριση.

    Ο Γκούντμαν, ωστόσο, αρνήθηκε να μιλήσει δημοσίως για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου με την εκπρόσωπο της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Εύα Μαλέσκι, να δηλώνει ότι απαγορεύεται στο τμήμα να παραχωρεί συνεντεύξεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πατρών – Πύργου: Οι ρομά στα Βραχνέϊκα και την Δυτική Αχαϊα… πήραν 17 εκατ. ευρώ για να φύγουν – Δημοσίευμα της “Καθημερινής”

    Τουλάχιστον 57% περισσότερο κόστισε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρας...

    Μαρτίκας για Παντελίδη: «Σε μια βίλα παράνομου τζόγου τον πότισαν και έχασε όλα τα λεφτά του σε στημένο παιχνίδι»

    Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Σπύρος Μαρτίκας στην...

    Συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Στις 12.00 θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό η κοινοβουλευτική...

    Συντάξεις, δώρα και επιδόματα: Έρχεται εβδομάδα πληρωμών

    Το Δώρο Χριστουγέννων και οι προπληρωμές των επιδομάτων και συντάξεων του...