Eκανε εμβόλιο της Pfizer και βρίσκεται στο Ωνάσειο

    Ημερομηνία:

    Το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας, που χρονικά συνδέεται με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, καταγράφηκε τα ξημερώματα στη χώρα μας. Γυναίκα ασθενής με σοβαρό υποκείμενο νόσημα προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με οξύ πόνο στο στέρνο.

    Η ασθενής είχε λάβει τη Δευτέρα 17 Μαΐου τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, καθώς πάσχει από σπάνια νόσο, που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα και την καρδιά. Όπως η ίδια αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, το βράδυ της ίδιας μέρας αισθάνθηκε μια κακουχία και την επόμενη ημέρα εκδηλώσε υψηλό πυρετό και εν συνεχεία πόνο στη μέση του στέρνου.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο πόνος στο στέρνο ήταν τόσο έντονος, που θεώρησε ότι πάθαινε έμφραγμα. Έχοντας ωστόσο λάβει οδηγίες από το εμβολιαστικό Τμήμα του Ωνασείου (όπου και έχει ο εμβολιασμός της) για τυχόν συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό, έλαβε κατ΄οίκον αντιόξινο σκεύασμα και εν συνεχεία προσπάθησε να ηρεμήσει. Την Τετάρτη ξύπνησε μεν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά είχε δυσχέρεια στην αναπνοή, γεγονός που την οδήγησε το βράδυ της ίδιας ημέρας στα ΤΕΠ του Ωνασείου.

    Η ιατρική ομάδα των ΤΕΠ, αλλά και ο θεράπων ιατρός της ασθενούς για το χρόνιο σπάνιο νόσημα που πάσχει στο Ωνάσειο, διέγνωσαν περικαρδίτιδα και της χορήγησαν την ενδεδειγμένη αγωγή. Η ασθενής αυτή τη στιγμή έχει επιστρέψει στο σπίτι της και συνεχίζει την αγωγή της μέχρι την Παρασκευή, που θα επαναξιολογηθεί από τον θεράποντα ιατρό της.

    Μάλιστα, ο γιατρός της ενημέρωσε και το αρμόδιο εμβολιαστικό τμήμα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες καταγραφής του περιστατικού και να αποσταλούν οι σχετικές πληροφορίες στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

    makeleio.gr

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτ. Ελλάδας σε αντιπεριφερειάρχες

    «Κτιριακά προβλήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηλείας...

    Αλέξης Κούγιας: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η υγεία του – Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

    Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου νοσηλεύεται ο Αλέξης Κούγιας,...

    Άλις Βάιντελ της AfD: Ο παππούς της ναζί και η σύντροφός της από τη Σρι Λάνκα

    Η Άλις Βάιντελ σύμφωνα με το χθεσινό αποτέλεσμα των Γερμανικών...

    Τέμπη: Συνελήφθη 50χρονος που εκτόξευε απειλές για βία στις συγκεντρώσεις της Παρασκευής

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 50χρονος που καλούσε...
    Best Shop