flamis.gr
Ενημερωτικό Portal, Πάτρα, Αχαΐα

Εκανε θαύμα ο Αμβρόσιος! Θεράπευσε γυναίκα που δεν μιλούσε… με το “αίμα” Αγίου! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Η γυναίκα δεν μπορούσε να μιλήσει. Είχε χάσει την φωνή της. Της έδωσα το υγρό από το δένδρο από  τα οποίο ρέει το αίμα του Αγίου Νικολάου. Η γυναίκα μου μίλησε μετά από μερικές ημέρες. Δεν θέλω να πω ποια είναι, καταλαβαίνετε γιατί, όμως σας το λέω με πάσαν ειλικρίνεια. Ο Αγιος την θεράπευσε». Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε   ο Μητροπολίτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ωστόσο του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση γιατί η γυναίκα θεραπεύτηκε μέσα σε λίγες ημέρες. «Με πήρε τηλέφωνο, επικοινώνησε μαζί μου» τονίζει ο Σεβασμιώτατος. Όπως δηλώνει ο Σεβασμιώτατος,  το «αίμα» είναι ρευστό και βαθύ σε υγρή κατάσταση και όχι σε ρητινώδη. Οταν το «αίμα» χρησιμοποιείται με πίστη, εμπιστοσύνη και προσευχή στον Άγιο και Οσιομάρτυρα, σύμφωνα και με τον ιερέα της εκκλησίας που βρίσκεται 30 χλμ έξω από τη Λάρισα, έχει ιαματικές ιδιότητες και επιτελεί θαύματα, ιδίως σε πάσχοντες από καρκίνο, δερματικές και άλλες παθήσεις. «Δεν θέλω να πω πολλά, η γυναίκα είχε χάσει την φωνή της. Και την ξαναβρήκε» κατέληξε ο κ. Αμβρόσιος.

 

Όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης είχε προκαλέσει σάλο στο Πανελλήνιο με το ζήτημα του covid 19 και την θεραπευτική –κατά τον ίδιον- ιδιότητα του Μεγάλου Αγιασμού. Και σε ποιον δεν έκανε εντύπωση η εικόνα του Αμβροσίου με το περιβόητο «ψεκαστήρι» που έβγαλε από την τσέπη του ράσου του και έδειξε στους πιστούς πώς να το χρησιμοποιούν ώστε να μην κολλήσουν κορονοϊό! Εξ αφορμή δε της πανδημίας ο κ. Αμβρόσιος τα «έσπασε» ακόμη και με την ηγεσία της Ιεραρχίας, αλλά και άλλους «αδελφούς» του ιεράρχες, ενώ ακόμη και την περασμένη εβδομάδα απέστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τον «μαλώσει» επειδή μίλησε για τους «αρνητές» από τον χώρο της Εκκλησίας και τους είπε ξεκάθαρα πως… όποιος δεν τηρεί τα μέτρα δεν έχει θέση στον χώρο. Ο κ. Αμβρόσιος  στην συγκεκριμένη επιστολή  χαρακτηρίζει τον κορονοϊό «κατασκεύασμα των σκοτεινών και σατανικών δυνάμεων της Παγκοσμιοποίησης». Μάλιστα, κατηγορεί τον αρχιεπίσκοπο ότι διέλυσε την Εκκλησία, εφαρμόζοντας τυφλά τις οδηγίες του Μητσοτάκη, όπως και ότι κατήργησε την εορτή του Πάσχα: «Ἐφαρμόζοντες τυφλῶς τάς ὁδηγίας τοῦ κ. Μητσοτάκη, διελύσατε τήν Ἐκκλησίαν! Κατ’οὐσίαν κατά τό παρελθόν ἔτος κατηργήσατε τήν ἑορτήν τοῦ Πάσχα, ὑποτασσόμενοι ἀναντιρρήτως εἰς τήν Πολιτικήν Ἐξουσίαν καί ἐφαρ-μόζοντες τυφλῶς τάς ἐντολάς τοῦ κ. Μητσοτάκη, αἵτινες τήν 16ην Μαρτίου 2020 ἐδόθησαν πρός Ὑμᾶς οὐχί διά τινός ὑπηρεσιακῆς συνεργασίας, ἀλλά διαδικτυ-ακά διά τινος ἀναρτήσεως εἰς τό προσωπικόν του Twitter!» γράφει μεταξύ άλλων…!

 

 

Η ιστορία του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Οι άντρες του Νικόλαου δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς τους αλλά και τους εσωτερικούς εχθρούς της Αυτοκρατορίας. Μία μέρα ο Νικόλαος εστάλη, από τον Λέοντα τον Εικονομάχο για να καταστείλει μία εξέγερση και να επαναφέρει την τάξη. Η εξέγερση δεν εξελίχθηκε καλά και αρκετοί αθώοι έπεσαν νεκροί. Όταν είδε τι συνέβαινε εκεί, πήρε 12 απο τους άντρες του και αποσύρθηκε μαζί τους στα Βούναινα της Θεσσαλίας σε μία περιοχή όπου κατοικούσαν αρκετοί ασκητές. Έζησαν ακολουθώντας τον τρόπος ζωής τον υπόλοιπων ασκητών εως την μέρα που οι Άβαροι κατέφθασαν στην Θεσσαλία και συνέλαβαν τον Νικόλαο και τους στρατιώτες του, τους οποίους κατέσφαξαν.

Ο ίδιος ο Νικόλαος φυλακίσθηκε και απέναντί του, έγινε προσπάθεια προσηλυτισμού καθώς οι Άβαροι ήθελαν να τον κάνουν να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό. Στην αρχή του προσέφεραν χρήματα αλλά και αξιώματα αλλά τελικά καθώς ο Νικόλαος δεν υποχώρησε, τον κάρφωσαν με το ίδιο του το κοντάρι. Τελικά, στις 9 Μαΐου του 720 τον αποκεφάλισαν και άφησαν το κορμί του στον τόπο της σφαγής του. Πολλά χρόνια αργότερα, το βρήκε κάποιος λεπρός άρχοντας ονόματι Ευφημιανός και παρατήρησε ότι το νεκρό του κορμί ευωδίαζε. Μόλις έφτασε κοντά στο κορμί του, θεραπεύθηκε απο την ασθένεια του αμέσως. Για να ευχαριστήσει τον νεκρό Νικόλαο, έθαψε το κορμί του σε εκείνο το σημείο και σε κάποιο χρονικό διάστημα έχτισε εκεί ναό στο όνομα του Αγίου Νικολάου.[3]

 

Κατά τα βασανιστήρια, ο Νικόλαος, είχε δεθεί σε κάποια δένδρα και σήμερα λέγεται πως ρέει ένα κόκκινο υγρό το οποίο ονομάζεται «Αίμα». Κατά την παράδοση “το υγρό αυτό όταν χρησιμοποιείται με πίστη και εμπιστοσύνη στον Οσιομάρτυρα έχει ιαματικές ιδιότητες και επιτελεί θαύματα σε πάσχοντες από δερματικές παθήσεις και κεφαλοπονία.”.[2]

 

Ο Νικόλαος θεωρείται άγιος απο την Ορθόδοξη Εκκλησία και το λείψανό του σήμερα βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου στην Θήβα[4] και είναι τοποθετημένο σε μία αργυρά πεποικιλμένη θήκη.

 

Τα Θαύματα του αγίου

Λέγεται πως μετά απο τόσα χρόνια ο άγιος Νικόλαος συνεχίζει να κάνει θαύματα. Μερικά απο τα γνωστά θαύματα του αγίου είναι τα εξής:

 

1943

Τον Οκτώβριο του 1943 λέγεται πως όταν οι γερμανοί ήταν αποφασισμένοι να φύγουν από την Θήβα θέλησαν πρώτα να καταστρέψουν την συνοικία του Ταχίου καθώς είχαν ακούσει πως εκεί ήταν κρυμμένα πολλά πυρομαχικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους απο τους αντάρτες. Πράγματι, εκεί που σήμερα βρίσκεται το καμπαναριό της εκκλησίας του αγίου Νικολάου, βρισκόταν μία μικρή αποθήκη που ήταν γεμάτη με πολεμοεφόδια και όπλα. Οι Γερμανοί ζήτησαν κατάλογο με τα ονόματα όλων τον αντρών της περιοχής απο 16 χρόνων και πάνω και αν κάποιος έλειπε όταν τον καλούσαν, θα τον έβρισκαν και θα τον εκτελούσαν επι τόπου.

 

Απέναντι από τους κατοίκους, μαζεύτηκε το εκτελεστικό απόσπασμα όπου και περίμενε με την εντολή του αξιωματικού να τους πυροβολήσει. Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος παντού, σε σπίτια, αποθήκες και υπόγεια όπως και επίσης μέσα στον ίδιο τον ναό. Η είσοδος της αποθήκης που ήταν κρυμμένα τα όπλα ήταν καλυμμένη απο μία ξύλινη πόρτα, η οποία ανοιγόκλεινε με το φύσημα του αέρα και παράτεινε την αγωνία των κατοίκων που έβλεπαν τον γερμανό αξιωματικό να περνάει αρκετές φορές απο το σημείο της πόρτας αλλά χωρίς να έχει την περιέργεια να κοιτάξει τί βρίσκεται απο πίσω της

 

Εν τέλη, οι Ναζί έφυγαν άπρακτοι και οι κάτοικοι της περιοχής έκλαιγαν απο συγκίνηση. Άναψαν τις λαμπάδες τους, γονάτισαν και προσευχήθηκαν ευχαριστώντας τον Άγιο Νικόλαο που εμπόδισε τον γερμανό αξιωματικό να εντοπίσει τα πυρομαχικά, σώζοντάς τους από βέβαιο θάνατο.

 

2005

Το 2011 μία πιστή ονόματι Θεοχαροπούλου Γεωργία εξομολογήθηκε ένα προσωπικό της γεγονός που πιστεύει πως έιναι θαύμα του Αγίου Νικολάου του Νέου. Υποστήριξε πως το 2005 της παρουσιάστηκε υγρό στους πνεύμονες και την καρδιά λόγω όγκου του μεσοθωρακίου. Είπε πως μάζεψε απο το κόκκινο υγρό που έβγαινε απο τα δέντρα που βασανίστηκε ο άγιος και έκανε το σημείο του σταυρού στο σημείο που υπήρχε το πρόβλημα. Είπε επίσης πως σε τακτά χρονικά διαστήματα έπρεπε να κάνει ακτινογραφίες θώρακα για να παρακολουθούν οι γιατροί την εξέλιξη της ασθένειάς της. Το τελευταίο της ραντεβού της το έκλεισαν στις 9 Μαΐου όπου είναι και η μέρα εορτής του αγίου και όταν έκανε την εξέταση η ακτινογραφία ήταν εντελώς καθαρή. Τέλος προσθέτει πως λίγο πριν απο αυτό το συμβάν, μία πολύ καλή της φίλη είδε στον ύπνο της τον άγιο ντυμένο με την στρατιωτική του στολή να στέκεται πάνω στο άλογό του. Είπε πως της έδωσε ένα λευκό χαρτί και της είπε “δώσε αυτό στην Γεωργία” το οποίο θεωρήθηκε και απο τις δύο γυναίκες ως σημάδι για την ακτινογραφία της που θα έβγαινε καθαρή.

 

ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Κ. Φλαμής)

 

Comments are closed.