Εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα»

    Ημερομηνία:

    Στο πλαίσιο του  11ου  Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Regional Growth Conference (RGC), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Δυτική Ελλάδα», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 09:00, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πάτρας.

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

    Στην αποστολή της ΕΕ σήμερα θα αναφερθούν στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου και η Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά.
    Τη συνεισφορά της ΕΕ στη Δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, o Ανώτερος εμπειρογνώμονας για Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, Χρήστος Γκόφας και ο Προϊστάμενος Μονάδας – Παρακολούθηση της εθνικής απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης καθώς και των Δράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για την Ελλάδα και την Κύπρο, Patrick Paquet. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγεωργίου.
    Το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης και της κοινωνικής ψηφιοποίησης θα συζητήσουν ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο ανώτερος εμπειρογνώμονας της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών, Martin Ulbrich  και o συνιδρυτής του Code. Hub, Βασίλειος Βέλκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

    Αμέσως μετά την εκδήλωση, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 στις 12:00 μ. στην ίδια αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνδιοργανώνουν εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας με αντικείμενο «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Πώς μπορώ να ενημερώσω τους πολίτες του τόπου μου».  Ομιλητές θα είναι ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, η Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Περιφερειακής Πολιτικής, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Υπεύθυνος Κοινωνικών Δικτύων και Ιστοσελίδας του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Σταύρος Σαμουηλίδης και η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Ελένη Παλαιολόγου.

    Φλίγκος
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το FLAMIS.GR συμμετέχει στη σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Για σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου προκήρυξαν απεργία οι ενώσεις...

    ΠΑΤΡΑ: Επιασαν τρία άτομα για τα τηλεφωνήματα με τα “μαϊμού τροχαία”

    Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες στην...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΝ   ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ   ΜΑΣ ΕΛΕΝΗ  ΧΗΡΑ  ΧΡΗΣΤ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ  ΓΕΝΟΣ ...

    Τραγωδία – Νεκρή βρέθηκε 19χρονη φοιτήτρια

    Βαρύτατο πένθος έχει προκαλέσει στην οικογένεια μιας 19χρονη φοιτήτριας...